– Veldig rart å møte dem igjen

Kritikken har haglet mot Alberto Moreno etter Liverpools kollaps i Europaliga-finalen mot Sevilla.

Den spanske venstrebacken, som Liverpool kjøpte fra nettopp Sevilla i 2014, var svært delaktig i baklengsmålet som kuttet rødtrøyenes forsprang fra første omgang bare noen sekunder etter pause.

Moreno headet først ballen svakt vekk til Sevilla-back Mariano, som stormet fremover og slo tunnel på 23-åringen idet han kom inn i boksen. Det påfølgende innlegget traff målscorer Kevin Gameiro i boksen.

– Blant de verste finaleprestasjonene

Liverpool hadde ingenting å stille opp med etter 1–1, noe Sevilla utnyttet nådeløst. Pressen slakter merseysidernes andre omgang på St. Jakob-Park, og spesielt Moreno får gjennomgå.

Les også: Dette skriver avisene om finaletapet

I lokalavisen Liverpool Echo skriver James Pearce blant annet at en ny venstreback bør stå høyt på Jürgen Klopps handleliste etter at spanjolen «leverte en av de verste finaleprestasjonene fra en Liverpool-spiller i manns minne».

– Ikke Morenos feil alene

Også flere fotballeksperter og tidligere røde, som Steve McManaman og Michael Owen under BT Sports studiosending, gikk løs på Moreno etter kampen. Danny Murphy, som var i klubben fra 1997 til 2004, forsvarer ham.

–  Vi vet Moreno ikke er best defensivt, men han er en ung spiller som møtte sin gamle klubb. Det var en tøff kveld for ham, sier Murphy til radiokanalen talkSPORT.

– Han ble slått tunnel på, han hadde en svak heading, og han ble utspilt, men la oss gjøre det klart: de to feilene var ikke grunnen til at Liverpool tapte, fastslår 39-åringen.

– Jeg mener det er urettferdig at supportere kaller ham ubrukelig, eller sier at han kostet oss kampen. Nei, det gjorde han ikke. Han hadde en liten påvirkning på resultatet, selvfølgelig, og han må jobbe med forsvarsspillet sitt, men det var for mange andre spillere som ikke møtte opp.

Les også: Klopp: – Jeg tar ansvar

Murphy påpeker at «kun tre eller fire spillere» var oppe i rundt 70 prosent av det de kan, mens resten var under.

– Daniel Sturridge scoret et nydelig mål, Simon Mignolet hadde noen bra redninger, og Kolo Touré var strålende. Jeg syntes Emre Can var ok, men altfor mange under presterte.

Ifølge spanske medier forklarer Moreno selv at sin tidligere klubb vant finalen fortjent etter den solide snuoperasjonen.

– De kjørte over oss

– Gratulerer til Sevilla. Vi har hatt en bra Europaliga. Vi har hatt en god sesong, men var ikke i stand til å løfte et trofé, sier han, og fortsetter:

– Vi var bedre i første omgang, hvor vi hadde flere sjanser. I andre omgang stemmer det at de kjørte over oss. De kom flyvende ut og scoret tre ganger på 20 minutter. De var det beste laget.

– De fortjente å vinne troféet. Vi må løfte hodene våre og se frem mot neste sesong, legger han til.

– En merkelig følelse

Moreno, som ble belønnet med 3 på Liverpool.no’s børs, legger ikke skjul på at det var spesielt å møte barndomsklubben i finalen. Han ble født i Sevilla, og gikk gradene i klubbens ungdomsavdeling. Før han dro til Liverpool, vant han også Europaligaen i 2014.

– Det er veldig rart. Det var en merkelig følelse ettersom jeg tilbrakte ti år der, og etter to år spiller jeg mot dem, mot lagkamerater og supportere som du har støttet hele livet. Det er rart, konkluderer Moreno.

Les også: – Vi manglet erfaring og klarte ikke å holde oss rolig