– Vet jeg kommer til å finne rytmen

Jordan Henderson nekter å bruke hælskaden som en unnskyldning når prestasjonene er under pari.

Den løpssterke engelskmannen, som fikk rollen som førstelagskaptein i fjor sommer, mistet alle kampene etter 2. serierunde i august til han ble byttet inn mot Swansea i slutten av november.

25-åringen var først utilgjengelig grunnet problemer med hælen, og han møtte blant annet spesialister under en USA-tur i høst. Så brakk han en et ben i foten, noe som utvidet skadeoppholdet. Henderson har aldri vært så lenge ute med skade tidligere.

– Mye bedre nå enn tidligere

Tilbake i aksjon har han måttet bruke smertestillende sprøyter for å dempe de vedvarende hælproblemene, men det er ikke noe han vil trekke frem så fort han ikke har spilt en god kamp.

– Jeg vil ikke bruke det som noen unnskyldning. Man kan ikke velge og vrake, kan man? Noen ganger har jeg spilt bra med det problemet, andre ganger ikke. Jeg kan ikke bare bruke det som en unnskyldning for de gangene jeg ikke spiller bra, sier Henderson, ifølge Liverpool Echo.

Les også: – Det har vært svært vanskelig

– Jeg har bare vært litt ustabil i prestasjonene mine når jeg har spilt. Det skjer i fotballen, spesielt når du har vært ute i en lang periode. Man må akseptere det, fortsette å jobbe hardt, og jeg vet jeg kommer til å finne rytmen og finne tilbake til der jeg var før jeg ble skadet. Jeg merker det fortsatt fra tid til annen, men det er mye bedre enn tidligere.

Nå står Henderson og Liverpool overfor en mulighet til å sikre seg sin første pokal siden jubelscenene mot Cardiff City i samme turnering for fire år siden.

Blir inspirert av tidligere kapteiner

De rødes kaptein vet han kan følge klubbikoner som Steven Gerrard, Alan Hansen og Graeme Souness hvis Liverpool slår Manchester City på Wembley søndag ettermiddag. Dette er nemlig 25-åringens første mulighet til å løfte et trofé for Liverpool med kapteinsbindet på venstrearmen.

– Det andre kapteiner i denne klubben har oppnådd, er nødt til å inspirere deg. Du kommer alltid til å bli vurdert som spiller, men som kaptein i tillegg dømmes du etter hva du vinner. Spiller man bra, og laget gjør det bra og vinner alt mulig, blir du en veldig bra kaptein, sier Henderson.

– På motsatt side, hvis du ikke spiller bra, hvis du ikke vinner troféer, blir du vurdert på en helt annen måte. Jeg visste det før jeg påtok meg rollen. På søndag er det en stor anledning, ikke bare for meg, men for alle spillerne og klubben. Det handler ikke meg, eller om jeg er en god kaptein eller ei, det handler om å løfte en pokal.

Les også: City vil bruke finalen som katalysator

– Til syvende og sist har det ikke noe å si hvem som løfter den. Jeg vil bare lede som et godt eksempel, hjelpe andre rundt meg og gi oss den beste muligheten til å klare det. Det viktigste er å vinne det troféet.

En tur til Wembley er imidlertid noe Henderson har blitt vant til de siste årene. Som fast på det engelske landslaget har han det som hjemmebane, men dette blir samtidig hans femte opptreden på nasjonalarenaen iført Liverpool-trøye.

Mest skuffet over prestasjonen i forrige Wembley-kamp

Henderson, som ble hentet fra Sunderland for 16 millioner pund i 2011, forteller at han riktignok hadde forventet å være med i flere finaler mellom nå og etter sin første sesong på Anfield, men at de nå fokuserer på å ikke falle sammen slik de gjorde i FA-cupsemifinalen mot Aston Villa i fjor.

Les også: Gerrard tror Klopp kan være forskjellen

– Når du kommer til en storklubb som Liverpool, ønsker man bare å utvikle seg som spiller og vinne troféer, og i min første sesong var jeg heldig nok til at vi var med i to cupfinaler. Da tenker man at dette kan være normalen – hver sesong. Men siden har det ikke vært mye å sammenlikne det med, sier han.

– Ser man tilbake på Villa-kampen, var vi ikke bare skuffet over resultatet, men med prestasjonen vår. Det var det mest bekymringsverdige for oss. Det er grunnen til at vi var så langt nede, men jeg håper vi har lært av den dagen.

– Vi kan rette på det. Det har tatt lang tid, men nå er vi der, i en finale, og det er en stor mulighet for oss til å prestere på den store scenen og sørge for at vi tar troféet med oss hjem.