– Vi har en spesiell plan for spillerne

Liverpools manager skal sende laget gjennom et steinhardt treningsprogram i sommer.

– Det blir selvfølgelig triple treningsøkter, forteller Jürgen Klopp, ifølge The Times.

Med to kamper igjen av sesongen er planleggingen av sommerens pre-season allerede godt i gang på Merseyside, og de røde spillerne kan trolig vente seg sin tøffeste sommer på treningsfeltet.

To nye kamper på programmet

Liverpool har styrket støtteapparatet med en fysisk trener og en ernæringsfysiolog fra Bayern München, som begge ankommer klubben i sommer, og Klopp gjør klart et eget program for spillerne på landslagsoppdrag.

Liverpool skal møte Chelsea og AC Milan på amerikansk jord i International Champions Cup, før Barcelona venter i en treningskamp som ifølge avisen kan bli spilt på Wembley. I tillegg har kamper mot Tranmere Rovers og Huddersfield Town blir lagt til, melder The Times.

– Problemet med pre-season er at vi har 15 spillere som vil være opptatt med EM de tre første ukene, og vi må også se hvordan stallen forandrer seg. På en annen planet ville vi hatt seks uker med trening sammen, for i denne ligaen er det den eneste perioden man kan trene, sier Klopp.

Utvidet oppkjøring for landslagsspillerne

– Vi er nødt til å gjøre mye for å lage et grunnlag for et helt år. Oppkjøringen stopper i midten av august, og det blir kanskje vanskelig for spillerne som kommer tilbake fra EM, så vi må kanskje gjøre oppkjøringen deres to uker lengre, sånn at den går inn i sesongen.

– Det betyr at de ikke spiller på det stadiet, eller at de bare får lov til å spille et visst antall minutter.

Saken fortsetter under.

Klopp påpeker at de røde nå er i god fysisk form på grunn av de mange kampene denne sesongen. Oppgjøret mot Chelsea onsdag var lagets 61. kamp siden august, og den 50. kampen under Klopps ledelse.

– Fotball handler om trening, og alt vi har klart nå, er på grunn av jobben vi har gjort sammen. Vi har en spesiell plan for hva vi ønsker å gjøre med guttene, fortsetter tyskeren.

Et individuelt treningsprogram

– Nesten alle sammen har landskamper nå, men man kan ikke ta seks uker ferie. Man har noe sånt som fire uker, og på de fire ukene kan man ikke sove hele tiden. Du har et program, og du må gjennomføre det.

– Det betyr at når man kommer tilbake, så er man på 60–70 prosent. Og så kan man begynne treningen. Det er sånn det fungerer. Alt man gjør, er basert på det fysiske potensialet, og hva man gjør under oppkjøringen, er nøkkelen til det.

– På den ene siden spiller vi litt for ofte, men vanligvis er vi i god form. Man kunne se mot Chelsea at Emre Can spilte sin andre kamp etter tre uker ute (med en ankelskade). Det var tøft for ham, men det var veldig viktig for ham å komme gjennom det. Det viser at den riktige treningen fungerer. Det er sånn det er, og det er grunnen til at vi skal trene mye.