– Vi har hatt en prat om defensive dødballer

Jürgen Klopp avslørte i dag at han har tatt en ny prat med sitt lag om defensive dødballer, etter at Liverpool igjen slapp inn et mål på corner mot Norwich.

– Vi vet selvsagt at dette er et problem. Det er dessverre ikke et problem vi har råd til å ignorere. Det er åpenbart at vi ikke har gjort det så bra på slike faste situasjoner. Vi er et fotball-lag, og jobber hele tiden med å forbedre våre svakheter. Men akkurat nå har vi svært kort tid mellom kampene, uttalte Klopp under dagens pressekonferanse på Melwood.

– Det er ikke så enkelt, for i går drev vi med restitusjon, og i dag vil vi drive med restitusjonstrening. I morgen vil vi ha en liten økt, og så skal vi spille om kvelden. Det er ikke den beste tiden slik sett, men vi har snakket inngående om dette. Vi hadde en god samtale. Det er ikke første gang vi har hatt det, men forhåpentligvis blir det den siste!

– Dette har ingenting med formasjonen vår å gjøre. Vi har forandret på den. Det handler heller ikke alltid om kvaliteten på dødballene. Det handler som regel om hva vi gjør i disse situasjonene.

– Mot Norwich forsvarte vi oss godt på selve dødballen, men vi slet på andreballen og tredjeballen. Det er ofte det som skjer etter at vi har tatt opp slikt som dette. Vi forandret noe, og var fullt konsentrert om å forsvare oss på situasjonen, men så kom vi ikke ut tidlig nok. Vi ble hengende igjen i feltet, når vi skulle kommet ut litt tidligere, slik at vi hadde fått satt noen i offside. Det ville ha vært smart.

– Det er ikke for sent å lære dette, men vi må lære det nå. Vi skal ikke la de få holde på med en dødball i et halvt minutt. Vi må holde hodet kaldt. Vi vet hvordan dette fungerer. Nå har vi hatt noen dårlige opplevelser på dødballer, men vi kan forandre dette nå. Mellom kampen mot Stoke og den mot West Ham har vi en ekstra dag, som blir viktig på treningsfeltet. Kanskje kan vi gjøre noe ute på feltet da.

– Det fine med Norwich-kampen var at vi hadde flere ulike navn på scoringslista. Det var viktig. Vi fikk scoringer fra midtbanespillere. Vi må ha flere ulike navn på scoringslista. Det hadde vi mot Norwich, og det ble nøkkelen til seieren.

LES OGSÅ: – Vi må bli bedre på dødballer