- Vi har lyttet til fansen

Ian Ayre sier at man har fulgt råd fra supportere om å ha billigere billetter for unge og lokale fans, men at ny Main Stand skal selvfinansieres i løpet av fem-seks år og som medfører høyere priser.

Ian Ayre har gjennomført et langt intervju med Liverpool Echo angående offentliggjøringen i dag av neste sesongs billettpriser på Anfield. Det kommer også i kjølvannet av at supporterorganisasjonene Spirit of Shankly og Spion Kop, som Ayre og LFC har vært i dialog med, er svært kritisk til at klubben skal få ytterligere inntekter i en sesong hvor det bl.a. er en ny og mer lukrativ fjernsynsavtale i Premier League.

Les også: Klubben offentliggjør prisene for neste sesong

Dette er noe av Ian Ayre la vekt på:

+ Etter samtaler med supporterne ønsket vi å skape overkommelige billettpriser på Anfield.

+ Vi ønsket å gi bedre tilgang til billetter for unge og lokale mennesker.

+ Hva som er overkommelig for én person er det ikke for en annen, men med det i tankene har vi skapt en variasjon i prisene.

+ Vi har tiltak som £9 for kategori C kamper på enkelte områder, og rundt 20.000 seter i løpet av sesongen for unge voksne i alderen 17-21 og det samme for lokale fans til reduserte priser.

+ Vi har i tillegg tiltak for unge fans angående de med sesongbillett som ikke kan komme til kamper og hvor deres billett kan overtas, og vi har alltid hatt familieseksjoner. Prisingen på cupkamper vil bli redusert, spesielt til midtukekamper og hvor det er flere lokale fans som kommer.

+ Vi føler et ansvar for unge og lokale fans, og dette er en start på det.

+ Vi har under de siste årene innført trinnvis prising av stadion, etter at vi før det kun hadde to ulike priser på hele Anfield som var veldig uvanlig.

+ Det vil gi mer fleksibilitet og som vil medføre at de med de beste setene også vil måtte betale mer.

+ Vi kan ikke gjøre alle til lags men vi har prøvd å lytte til ønskene fra supporterne samtidig som vi oppretter en bærekraftig forretning.

+ Vi får en ny Main Stand som er i «verdensklasse», men som med alt annet i livet er den ikke gratis.

+ Vi har en plan om at våre investeringer skal betale seg tilbake over fem til seks år, og siden vil tribunen gi klubben ytterligere inntekter.

+ Vi behøver et stadion som kan konkurrere med Arsenal som har 60.000 i kapasitet, Manchester United som har 76.000 etc.

+ Noen vil si at istedenfor å tjene mer penger på en ny tribune kan dette gå til fansen i form av billigere billetter, men vi ønsker å være konkurransedyktige og tjene penger slik at vi kan hente inn spillere til Liverpool. En styrket økonomi vil gi et bedre lag på banen, og det er hva vi alle ønsker.

+ For første gang vil noen sesongbilletter nå koste mer enn £1000, men det var noe som måtte skje og som har vært hos andre lenge før oss.

+ Vårt store gap angående billettpriser gjør at vi mener det nå er et tilbud for alle.