- Vi kan ha en lys fremtid

Alt Jürgen Klopp ber om er en porsjon tålmodighet.

Liverpool kan ta snarveien til Champions League ved å slå Sevilla på onsdag. Men Jürgen Klopp ser lenger frem enn som så.

– Det fine er at dersom du oppnår suksess om tre år eller fem år, så kan du se tilbake og si at de to første årene var veldig viktige. Dersom det kreves suksess det første året så er det mye mer press på deg, og et uavgjort resultat er en katastrofe. Folk må roe seg ned. Alle skal vite at jeg er veldig ambisiøs. Jeg er klar for alt, siteres Klopp av Liverpool Echo.

– Dersom man har hatt suksess i en lang periode, og så går man en lang periode uten suksess, vil folk fortsatt være lidenskapelige, men de vil miste tålmodigheten. Det er hva som har skjedd i Liverpool.

– Men jeg vet det handler om arbeid, og arbeid tar tid. Tid kan være en uke, en måned, ett år, to år. Dersom vi virkelig står sammen og går denne veien, så vil Liverpool ha en lys fremtid.

– Jeg elsker hvordan Liverpudlians lever og ånder for fotball, historien rundt klubben og den spesielle oppofrelsen. Folk i Tyskland snakker om Liverpool. Jeg så aldri 500 kamper på TV med Liverpool-skjerf rundt halsen, men jeg fulgte med på følelsene og lidenskapen.

LES OGSÅ: – For mange uavgjortkamper

– Da jeg kom hit for å spille en treningskamp i august 2014 med Borussia Dortmund, følte jeg noe spesielt.

– Det var ikke slik at jeg håpet på at Brendan Rodgers skulle få sparken eller noe slikt. Men det var klart at dersom det bød seg en mulighet i Liverpool, så ville jeg tenke på det.

– Da jeg kom hit skjønte jeg at dette var hyggelige og fantastiske mennesker. Det er veldig, veldig lett å jobbe for disse menneskene.

– Vi har gode spillere

– Det viktigste er at vi allerede har gode spillere. Jeg trenger ikke å gjøre dem til noe spesielt.

– Jeg kjente til Adam Lallana før jeg kom hit. Jeg så ham spille i Southampton. Han er en strålende spiller, og jeg brydde meg ikke om et sekund hva som hadde skjedd med ham i begynnelsen av karrieren hans her.


 
– Jeg så Dejan Lovren spille lenge før jeg kom hit, og jeg visste han var en strålende spiller. Da Divock Origi var 17 år visste alle at han kunne bli en stor spiss. Han spilte for det belgiske landslaget.

LES OGSÅ: – Klopp har endret mentaliteten i klubben

– Jeg kjente til Joe Allen fra tiden hans i Swansea. Jeg har sett fotball i mye lenger tid enn jeg har vært her.

– Det var ikke slik at jeg tenkte at disse spillerne ikke kunne spille fotball fra før, men at jeg kunne gjøre dem til verdensklassespillere. Det er ikke slik det fungerer. Dette har alltid vært veldig gode spillere.

– Vi kan alle gjøre feil. Det betyr ingenting. Det er hvordan du håndterer det, og reagerer på det, som betyr noe.

Pressekonferansene

Klopp forteller også om sitt forhold til pressen, og pressekonferansene han er forpliktet til å stille opp på.

– Dersom jeg liker et spørsmål, gir jeg et godt svar. Dersom det er et spørsmål jeg ikke liker, gir jeg et dårlig svar. Slik er det. Det er enkelt egentlig.

– Det handler ikke om å si hva pressen ønsker å høre, eller å være morsom bare for å være morsom. Dersom jeg har en mulighet til å trives med det jeg gjør, så gjør jeg det.

– Pressekonferanser er et avbrekk fra de seriøse tingene jeg gjør hele dagen. Pressekonferanser er ikke arbeid. Må jeg være med på dem, så gjør jeg det.

På spørsmål om hva som er hemmeligheten bak hans suksess, sier Klopp:

– Jeg tror på Gud. Det er veldig enkelt. Min eneste jobb er å gjøre det beste ut av livet mitt, bry meg om familien min, og bry meg om de folkene jeg føler ansvar for. Det eneste presset jeg føler på, er å være et godt menneske.