– Vi kunne ha avgjort kampen i første omgang

Jürgen Klopp ergrer seg over at Liverpool ikke tok bedre vare på sjansene de fikk i første omgang mot Tottenham.

Daniel Sturridge misbrukte en kjempesjanse alene med keeper, mens Tottenham-målvakt Hugo Lloris gjorde to kjemperedninger på avslutninger fra Adam Lallana.

– Vi fikk ett poeng, men vi kunne ha vunnet kampen i første omgang, og også i andre omgang selvsagt. Vi skapte flere gode sjanser, uttalte Jürgen Klopp på pressekonferansen etter 1-1 mot Spurs.

– I pausen sa jeg til spillerne at vi hadde vært litt av og på. Normalt er maskinen vår alltid påslått. Vi var veldig gode en stund, og så var det full stopp. Jeg vet ikke hvorfor. Vi får studere det.

– Vi ga dem ballen

– Nesten alle farlighetene Tottenham hadde i første omgang kom fordi vi ga dem ballen, og det er ganske meningsløst. I andre omgang scoret vi et strålende mål, men jeg likte ikke starten på andre omgang noe særlig. Vi presterte dårligere i nesten alle situasjoner, sett bort fra målet.

–Så scoret Harry Kane etter et innlegg, der vi trodde ballen var ute. Det var den ikke. Slikt skjer i fotball, og i livet. Vi slo av maskinen, og kom for sent fra begge retninger. Både Dejan, som spilte en strålende kamp, og Clyne, som også spilte en veldig god kamp, men i akkurat denne situasjonen hadde andre avgjørelser fra dem vært greit for oss.

– Midtbanen burde ha kommet ned og hjulpet Dejan på begge sider, for mellom Dejan og ballen var den store kroppen til Harry Kane. Han er en veldig god spiss, og scoret utligningsmålet.

– Den scoringen åpnet kampen, og det ble litt mer vilt. Dette er to lag som er opptatt av å presse, men presset ble ikke like godt lenger. Vi forsvarte oss ikke lenger like godt som i første omgang.

– Vi burde ha stoppet Dembele

– I denne kampen burde vi ha forhindret pasningene fra Dembele, som slo baller inn i rommene som oppstod mellom våre lagdeler. I første omgang klarte vi å forsvare oss mot dette på strålende vis.

– Du trenger ikke avskjære hver eneste pasning, men du må legge press på pasningslegger. I andre omgang klarte vi ikke å gjøre dette i samme grad, og det oppstod hele tiden en-mot-en-situasjoner med Dembele.

– Først spilte han mot Hendo, og så forsøkte han å drible Emre, og deretter forsøkte han å drible Milly, og til slutt slo han en pasning. Det er ikke et problem. Det er en del av fotballen. Problemet var at vi ikke var dominante lenger.

 

A first half with chances for both teams ends 0-0. Come on, #LFC!

Et bilde publisert av Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

– Men skal jeg oppsummere, så må jeg si at jeg så mye bra i dag. Veldig gode tegn med tanke på vår fremtid, men på den andre siden viste vi også frem noen av våre problemer. Men det er mye vanskeligere å vise det vi viste i våre gode perioder enn å få orden på våre problemer. Så vi skal få orden på dem. Vi vil finne løsninger på dem, det er jeg 100% sikker på.

– Men veien dit er tøff. På veien vil vi få noen smeller, og i dag fikk vi en smell. Vi må akseptere det, og se fremover.

– Coutinho skal ikke behøve å spille venstreback

Philippe Coutinho gjorde Liverpools mål i denne kampen, noe som var hans 10. scoring for sesongen.

– Phil var veldig god, men han måtte forsvare seg for mye i dag. Ikke på grunn av Tottenham, men fordi vi ikke var taktisk gode nok.

– Når han må forsvare seg på siden av Alberto Moreno er det helt klart noe som er feil. Det er ikke slik vi ønsker å spille. Vi ønsker ikke at Phil Coutinho skal operere som venstreback. Det er kanskje greit i to eller tre situasjoner i løpet av kampen, men ikke 15 eller 16 ganger, det er for mye. Så dette må vi lære av, slik at Phil kan få spille mye mer på den måten han ønsker å gjøre, og som han har gjort de siste ukene.

– Han er i god form. Vi trenger ham og hans talent. Han har potensial, og det må han utnytte. Vi skal ikke være overrasket, og feire at noen er i god form. Det er hva vi ønsker at spillerne skal være. Vi ønsker at alle skal spille slik.

– Den dagen alle spiller opp mot sitt beste, tenk hvor gode vi kan være. Det er hva vi skal prøve på. I dag leverte Phil en strålende scoring og en strålende kamp, men det gjorde også noen av de andre spillerne.

LES OGSÅ: – Vi slapp dem inn i kampen igjen