– Vi må angripe på Old Trafford

Emre Can tror ikke det er lurt å legge seg bakpå i returkampen mot Manchester United.

Liverpool har aldri røket ut av en europeisk turnering etter å ha hatt en 2-0 ledelse fra den første kampen.

Bare fem ganger har de røket ut etter å hatt en ledelse å gå på foran en returkamp på bortebane. Det skjedde mot Inter i 1965, mot Dinamo Tblisi i 1979, mot CSKA Sofia i 1982, mot Bayer Leverkusen i 2002 og mot Besiktas i fjor.

Emre Can aksepterer at Liverpool er favoritter til å gå videre i Europa League, etter å ha vunnet 2-0 over Manchester United på Anfield.

– Selvsagt er vi det. Vi vant 2-0. Vi må være fornøyd med det, sier Can til Liverpool Echo.

– Alle var fornøyde da vi trakk United. Vi ønsket å spille på samme måte som vi har gjort den siste tiden, da vi har spilt veldig bra. Vi gjorde en god jobb, og må fortsette slik i neste uke.

– Torsdagens kamp var en veldig stor kamp for Liverpool-familien. Det var en god kamp, en flott kveld, og vi fikk et godt resultat.

Dårlig statistikk på Old Trafford

Liverpools statistikk på Old Trafford de seneste årene er imidlertid ikke mye å skryte av, om vi ser bort fra 3-0 seieren i 2013/14-sesongen, og 4-1 seieren i 2009. Dette er de eneste gangene Liverpool har vunnet i løvens hule siden april 2004. Statistikken viser 12 tap på 14 besøk.

Siden sist de vant ligaen, i 1990, har Liverpool vunnet kun fem av 30 bortekamper mot Manchester United. Av de 18 tapene i denne perioden var imidlertid kun tre så store at det ville betydd at Liverpool ville blitt slått ut om det hadde blitt resultatet kommende torsdag.

Dersom Liverpool klarer å gjøre et mål på Old Trafford torsdag kveld, betyr det at hjemmelaget må score fire for å gå videre i Europa League. Det har Manchester United kun gjort to ganger mot Liverpool siden 1953.

– Vi må spille slik som i den første kampen. Vi må presse, og vi må spille for å vinne kampen. Selvsagt må vi forsøke å score mål igjen. Vi ønsker ikke å forsvare oss i 90 minutter, sier Emre Can.

– Vi ønsker å gå til kvartfinalen, og vi ønsker å vinne denne turneringen. Vi har spilt en rekke kamper i den allerede. Dette er en veldig viktig turnering for oss.

Can forteller at troppen har lagt skuffelsen det var å tape ligacupfinalen bak seg nå.

– Det har vi gjort. Nå er stemningen en helt annen. Den er veldig god. Men vi møter et godt lag i Manchester United, så vi må prestere opp mot vårt beste.

LES OGSÅ: Kan Klopp knekke koden?