– Vi ønsket en med Premier League-erfaring

Jürgen Klopp sier han er overbevist om at klubbens nye nummer 19 er «den beste løsningen» nå.

– Dette var veldig viktig for oss. I vår situasjon visste vi ikke at vi hadde et problem med midtstoppere for fire uker siden fordi alle var med, forteller Klopp, som peker på de mange skadene den siste tiden.

Les også: Låner Caulker ut sesongen

Til klubbens nettsider sier tyskeren at Martin Skrtel ikke er tilgjengelig den neste drøye måneden etter skaden han pådro seg mot Watford, mens Dejan Lovren sliter med en muskel etter semifinalen i Stoke forrige uke.

Saken fortsetter under.

Mamadou Sakho har «et lite kneproblem», men kan spille om det er nødvendig, ifølge Klopp. Problemet er at han akkurat nå ikke er i stand til å spille hver kamp gjennom det kraftanstrengende kampprogrammet. 48-åringen legger til at det samme gjelder med Kolo Touré.

– En god idé

– Da er man alltid i den situasjonen av at man lurer på om man har nok. Så da tenkte vi «ja, det er en god idé». Vi så etter Premier League-erfaring fordi man er nødt til å ha det i løpet av denne korte perioden. Vi så etter en som var god på hodet, for det er noe vi trenger, sier han.

Klopp forklarer at Liverpool-forsvarerne må være gode i lufta fordi det ofte ender med lange baller fra motstanderne når de presses bakover.

– Og det har vi funnet med Steven Caulker. Han var ikke i den beste situasjonen i Southampton, han spilte ikke særlig mye, men dette er januar, og vi ønsker å ha den beste løsningen for oss, og vi er helt overbevist om at Steven er det, forklarer han.

Nummer 19 på ryggen

I ettermiddag bekreftet de røde for øvrig at den engelske stopperkjempen, med en fortid hos blant annet Tottenham, Swansea, Cardiff, Queens Park Rangers og Southampton, har fått tildelt draktnummer 19 i Liverpool.

Saken fortsetter under.

– Jeg ser frem til å jobbe med ham. Han skal være her i dag, og så kan vi begynne å arbeide sammen, så alt er bra!

Tett program i vinter

Bare frem til slutten av denne måneden skal Liverpool gjennom fem nye kamper, men Klopp har ikke lyst å snakke om det tette programmet fordi han ifølge seg selv «har sagt for mye» om det til pressen i løpet av de siste dagene.

Ifølge Liverpool Echo har rødtrøyene imidlertid det mest hektiske programmet av samtlige lag som er med i Europa-cupene fra de fire største divisjonene. I snitt har Liverpool bare 2,9 dager hvile mellom kampene fra begynnelsen av desember til slutten av denne måneden.

– Programmet er som det er. Vi har de to kampene (denne uka), og så har vi forhåpentligvis mange, mange flere kamper. Vi vet alle om kampene i ligaen, men vi vet ikke hvor mange kamper vi skal spille i de forskjellige cupene. Slik er situasjonen, og vi er bare nødt til å være forberedt.