– Vi skal sette opp et lag for å vinne

Jürgen Klopp sier Liverpool ikke har noen mulighet på søndag hvis spillerne fokuserer på finalen.

Før sesongens siste runde i Premier League handlet det meste om Europaliga-finalen under Jürgen Klopps pressekonferanse på Melwood fredag. Avspark mot West Bromwich Albion er bare tre dager før finalen, og det forventes at et svært reservepreget mannskap starter på The Hawthorns.

Liverpool-manageren ser ikke på ligakampen som ubetydelig fordi laget ennå kan nå sjetteplassen.

– Den er veldig viktig fordi vi kan hoppe opp to plasser på tabellen. Vi har det ikke i egne hender, men den eneste måten å klatre på, er å vinne kampen mot West Brom, noe som blir vanskelig nok, sier Klopp.

– En ganske suksessfull sesong for dem

Vertene har ikke vunnet en kamp siden de slo Manchester United hjemme i begynnelsen av mars, men de er utenfor fare for å rykke ned ettersom Newcastle, Norwich og Aston Villa allerede er ferdige.

– De har kanskje ikke vært inne i sin beste form de siste ukene, men de sikret plassen sin tidlig i sesongen, så det har aldri vært noen tvil om et eventuelt nedrykk. Dette er en ganske suksessfull sesong for West Brom. De ønsker helt klart en god avslutning, fortsetter sjefen.

Begge de siste møtene med Albion har endt uavgjort. Da lagene møttes på Anfield i desember, snudde Tony Pulis’ menn til 2–1 etter at Jordan Henderson hadde sendt de røde foran. På overtid utliknet Divock Origi med et langskudd via en spiller foran The Kop.

– Kan ikke glede alle

Lagoppstillingen mot West Bromwich på søndag fylles trolig av spillere som ikke ventes en startplass på finalelaget. Klopp sier det er umulig å glede alle, men mener elleveren som spiller på søndag skal være gode nok til å avslutte sesongen med tre poeng.

– Vi skal forsøke å sette opp et lag for å vinne over West Brom. Det er min oppgave, og vi får se hva som skjer. For oss er dette det viktigste i verden akkurat nå fordi det er det eneste vi skal gjøre: spille mot West Brom søndag ettermiddag – og vinne hvis det er mulig, sier han.

Les også: Får Ings sin første kamp under Klopp på søndag?

– Jeg ønsker ikke å skuffe noen som helst, men her kan det skje. Det er mye jeg kan gjøre i denne jobben, men jeg kan ikke gjøre det alle ønsker, ikke engang når det gjelder mine spillere. Det handler til syvende og sist om Liverpool FC, det handler om prestasjoner, og det handler om å finne best mulig lagoppstilling.

Pulis er blitt kritisert

West Bromwich, som tapte 0–3 for West Ham i sin forrige hjemmekamp, før de fikk med seg ett poeng fra bortemøtet med Bournemouth sist helg, ligger på 15. plass før avslutningen. Pulis har måttet tåle kritikk fra egne supportere for lite attraktiv fotball denne sesongen.

Ingen i ligaen har hatt lavere ballbesittelse enn Albion denne sesongen, og det er ingen som hittil har en dårligere treffprosent på pasninger. Kun jumbolaget Aston Villa har scoret færre mål enn sebratrøyenes 33 fulltreffere i Premier League.

– Det har alltid vært min filosofi å sørge for at alle jobber hardt, holder formasjonen i laget og organiserer seg. Vi tillater motstanderne å holde på ballen i visse områder, og vi er ganske fornøyde med å holde dem der. Det gir oss tid til å bli klare og komme i posisjoner hvor vi kan stoppe dem, forklarer Pulis, ifølge Express & Star.

– Kan ikke ta noe for gitt i denne ligaen

Manageren påpeker at «det har vært et uvanlig år fra topp til bunn», og at man i en klubb utenfor Europa-spill må si seg fornøyde med å ikke rykke ned. Den rutinerte 58-åringen er fornøyd med jobben han har gjort denne sesongen.

– Hvis man ser på Newcastle, hvis man ser på Aston Villa, med de tradisjonene de klubbene har, i tillegg til Norwich, kan man ikke ta noe som helst for gitt. Ingenting, ikke på dette nivået, sier han.


FORRIGE SEIER: Albion slo Manchester United i mars. Siden har de ikke vunnet. (Video: TV 2)

Alle seirene til West Bromwich i ligaen denne sesongen har vært med ett måls margin – og sju av dem har endt 1–0.

– Ser du på laget mitt, kan du si at det har en identitet. Det verste for meg som trener, eller en spiller, er å se på en fotballkamp, følge med på laget og tenke at «jeg aner ikke hva i all verden de holder på med», svarer Pulis på spørsmål om egen filosofi.  

– Må blokkere ut finaletankene

Liverpool har bare vunnet to ganger på sine seks siste forsøk på The Hawthorns. Klopp maner spillerne til å vente med finalefokuset til etter oppgjøret, og er sikker på at de ikke kan vinne uten riktig mentalitet.

Les også: Henderson kan rekke kampen

– Alle vil nok tenke litt på finalen, men i de 90 minuttene vi spiller mot West Brom, er vi nødt til å blokkere det ut. Slik fungerer det i profesjonell fotball. Gjør vi ikke det, vil vi ikke ha en mulighet til å vinne over West Brom, konkluderer han.