– Vi spiller fotball med hurtig rytme

Og Jürgen Klopp mener også utvikling er viktigere enn selvtillit. – Selvtillit er som en blomst. Hvis du tråkker på den, er den borte på et sekund, sier han.

Jürgen Klopp hadde all grunn til å være fornøyd med det han fikk se på Old Trafford torsdag kveld, da Liverpool tok seg videre til kvartfinalen i Europa League.

Fredag møtte han pressen for å snakke om søndagens Premier League-kamp mot Southampton. 

Var det en «Hard days night»? Spurte en journalist da Klopp kom inn med en Beatles-skjorte. 

– Nei, sa Klopp. 

Men litt seinere fikk han forklart spøken, og sa: 

– Dere kan fortsette å vitse om Betales-sanger, men jeg kan dem ikke. Men moro for dere, sa Klopp og gliste. 

Om sjansene i Europe League: 

– Vi gjorde det veldig godt i går, og vi har vært konsentrert i alle kampene i Europa League. Men om man vil vinne denne konkurransen må du slå de beste lagene, og det er ikke så viktig når. Dette ga oss selvtillit. Alle kampene vi har spilt har gjort oss sterkere. Så lenge vi er inne i konkurransen kan vi vinne den, selv om det er langt fram. 

Om troppen mot Southampton: 

– Vi har nå bare en kamp mot Southampton, før det er to uker pause med landskamper. Vi har forhåpentligvis et godt lag på søndag, men det var en intens kamp i går, så vi får se hvem som blir klare. Så får vi håpe vi får igjen alle friske etter landskampene. Det blir to viktige uker for endel landslagsspillere for å bli tatt ut til EM. 

Om Flanagan: 

Lokale journalister har skrevet at Jon Flanagan har blitt tilbudt en ny kontrakt av Liverpool. Klopp bekreftet dette på pressekonferansen. 

– Jeg har vært litt involvert i forhandlingene selvsagt. Jeg er glad på hans vegne at han har kommet så bra tilbake etter skade, sa Klopp. 

– Jeg er involvert i alle kontraktsforhandlinger, men ikke når det kommer til summer, sa han seinere på spørsmål om det er flere forhandlinger han er i nå.

Om utviklingen og selvtillit: 

– Selvtilit er som en blomst. Hvis du tråkker på den, er den borte på et sekund. Det er vanskeligere å få den til å vokse, enn at den dør. 

– Det handler ikke bare om selvtilit, men at man stoler mer på hvordan man spiller. Jeg vet ikke hvor mye vi løp i går, spesielt i den første kampen var det intenst, men vi løp mye mindre enn i starten etter at jeg kom. Så vi har utviklet oss, for vi er et lag som vil ha ballen og spille fotball. Den eneste grunnen for konterpressing er å få ballen tilbake. Vi har utviklet oss mye, det er viktigere enn selvtilit. 

Om minnene fra forrige kamp mot Southampton:

– Det er så mange kamper siden, jeg er gammel, og husker ikke så godt slikt. Men det var et perfekt resultat sist (1-6 red anm.). 

Om sjansene til å vinne noe og klatre i ligaen: 

– Forhåpentligvis kan vi oppnå noe, men jeg vet ikke. Det som skjedde i går hjelper selvsagt, men man husker bare det siste resultatet. Det eneste vi kan gjøre er å gjøre vårt beste, og få det beste ut av det. Vi har hatt noen gode uker, selv om det ikke har vært perfekt resultatmessig. Vi er ikke et lag som spiller på lav rytme, vi spiller på hurtig rytme. Vi kan ikke gjøre noe med hvordan andre spiller, så vi må fokusere på oss selv. 

Om Koeman: 

– Ikke sammenlign meg og han spillermessig. For han var verdensklasse. Så jeg er glad jeg ikke skal spille mot han, sa Klopp da noen snakket om at de to begge spilte i forsvar. 

Om Moreno:

– Jeg vet ikke ennå hvor lenge han vil være ute, for vi må vente så lenge som mulig før vi gjør den andre scanningen. Den første scannen etter treningen viste ingen ting, men Alberto er en spiller som vanligvis ingonerer smerte. Han følte det da vi testet beinet, og vi kunne ikke ta noen sjanse. Hvis det ikke vises noe på den andre scannen, kan det være at han starter søndag, men jeg vet ikke ennå, sa Klopp. 

Om Lovren:  

– Jeg så i øynene hans da jeg kom hit at han ikke hadde det så godt. Men jeg husker ham fra da jeg var i Dortmund og vi vi spilte mot Liverpool i preseason, og da var han fantastisk. Så jeg var ganske positiv til han. Det er det som er bra for spillere,  at de kan starte helt på nytt. Nå kan alle se hva han kan, og i går var begge midtstopperne gode.

– Jeg kan heller ikke glemme Skrtel som spilte med stor lidenskap i U21-kampen. Kolo Toure har også gjort det bra, da jeg kom hit kunne han spille 30 min, nå kan han spille hele tiden. Og Lucas har også gjort det bra. Vi slapp inn endel mål en periode, men nå er det bra, sier han om midtstopperne. 

LES OGSÅ: Dette sa Klopp etter torsdagens kamp