– Viktig med en bra avslutning på sesongen

Supporterklubbens formann, Pål Christian Møller, håper på en god poengfangst i de ni gjenstående ligakampene.

– Sesongen så langt har ikke vært bra nok, om vi ser isolert på Premier League. Derfor er det viktig med en bra avslutning, sier Møller til Liverpool.no.

Supporterklubbens formann slår fast at managerskiftet er det viktigste som har skjedd denne sesongen, og fryder seg over bra resultater i enkeltkamper. Men han savner mer stabile prestasjoner fra de rødes side.

– Sterke resultater i bortekampene mot Chelsea, Manchester City og Southampton (i ligacupen, red.anm.) i høst skapte store forventninger. Men laget har ikke helt klart å leve opp til disse forventningene. Til det har de vært for ustabile. Så det er fortsatt en del ting Jürgen Klopp må rette på, slår Møller fast. – Laget har vist glimt av storhet. Det var sterkt å vinne begge ligakampene mot Manchester City. Det er sånne resultater som har gledet meg mest denne sesongen. Det beviser at laget på gode dager kan hamle opp med hvem som helst.

– Seieren over Manchester United i Europa League var et annet høydepunkt, som viser hvilken kapasitet dette laget besitter. Men uken etter går vi så hen og taper for Southampton. Dette har i grunnen vært gjennomgangsmelodien denne sesongen. Vi får stadig vekk slike realitetssjekker.

Forsiktig optimist

Nå gjenstår ni kamper i Premier League, hvorav seks på hjemmebane. Møller er usikker på om det er noen fordel å ha dobbelt så mange hjemmekamper som bortekamper igjen.

– Laget har jo sanket flere poeng på bortebane enn på hjemmebane denne sesongen. Da vi ledet 2-0 i Southampton i forrige kamp, trodde jeg faktisk at vi hadde en mulighet til å ta fjerdeplassen i ligaen, men så rotet vi det til. Det er fremdeles mulig å ta fjerdeplassen, men jeg anser det som umulig å vinne alle de ni gjenstående kampene.

– Jeg er forsiktig optimist, men jeg vil ikke vedde store penger på at vi klarer fjerdeplassen denne sesongen. Til det har vi ikke vært stabile nok. Det virker i overkant optimistisk å tro at vi skal komme oss gjennom resten av kampene nesten uten poengtap.

– Jeg ser det imidlertid ikke som noen krise om vi ikke klarer topp fire denne sesongen. Klubben tåler det. Vi har som sagt vist glimt av storhet, og jeg mener vi har et godt grunnlag foran neste sesong. Men neste sesong må man kunne forvente at Jürgen Klopp tar oss inn blant topp fire. Klarer han ikke det, vil det etter min mening være en fiasko.

LES OGSÅ: Må Liverpool vinne sine ni gjenværende kamper?