– Ville vært en perfekt avslutning

Liverpools manager sier alle kampene denne sesongen har vært en forberedelse til kveldens finale.

Det er bare timer igjen til 2015/2016-sesongen konkluderes med klubbens første europacupfinale på ni år. Jürgen Klopp sier til liverpoolfc.com at han forstår godt hvor mye dette betyr for fansen.

– 100 prosent. For jeg føler akkurat det samme. Det er ganske enkelt: dette betyr alt. Det er sånn vi forstår det, og sånn vi har forstått det hele tiden, forteller sjefen.

Spesielt før, under og etter hjemmekampene mot Borussia Dortmund og Villarreal, da de røde supporterne møtte mannsterke opp flere timer før avspark for å ta imot spillerbussen utenfor stadion, fikk tyskeren og spillerne inntrykket av betydningen.

– Vi har alle det samme ønsket

– Vi trengte ikke tegnene fra fansen, men det var ganske åpenbart hvor viktig det er da vi kom til de to kampene mot Dortmund og Villarreal, og alt som skjedde der. Det er helt klart at ingen bør tvile på det. Vi har alle det samme ønsket, det samme målet.

Generalprøven til finale laget – manageren byttet ut elleve spillere til ligaavslutningen i helga – kom hjemme mot Chelsea i forrige uke. Der ble en tam og slurvete opptreden belønnet med et heldig poeng på overtid.

Klopp kalte spillerne for utålmodige etter oppgjøret, og sa klart ifra om at de flere ganger valgte feil løsninger på grunn av stress i angrepet. Bakover var det også åpent nok til at Chelsea fikk flere 100-prosent-sjanser.

Vil utnytte egne feil

– Den perfekte opptredenen er en miks av alt, en miks av å være livlig og tålmodig på de rette tidspunktene. Og det viktigste er å forsvare seg sammen, noe vi ikke gjorde mot Chelsea fordi timingen ikke var god, sier 48-åringen.

– I etterkant sa jeg umiddelbart at det kunne være den viktigste kampen denne sesongen, spesielt med tanke på Europaligaen, for vi kan virkelig utnytte kampen. Vi trenger ikke å vise det samme igjen. Alle merket det på banen. Vi gjorde feil som vi vanligvis ikke gjør. Det er ganske viktig.

– Hvis du er på teater, hvis du er en skuespiller, og den siste øvelsen ikke går så bra, er det ganske positivt for det virkelige øyeblikket. Det er sånn det var for oss mot Chelsea; det var ikke akkurat vår beste opptreden. Så vi føler oss ikke for trygge på egne kvaliteter, for vi har vært inne i en god periode, og vi er inne i en god periode.

Les også: Dette sa Klopp til pressen i Sveits

– Spesielt de 15 første minuttene av den kampen så man at vi var veldig solide, friske, spilte god fotball, forsvarte oss perfekt, presset bra og alt det der mot et veldig godt Chelsea-lag, som alle så. Det var ganske bra, men det så litt for enkelt ut, og finalen blir ikke enkel. Så det var viktig at vi hadde disse problemene, og nå vet vi at det ikke er slik vi ønsker å spille. Vi kan finne tilbake til vår vanlige måte og gjøre vårt beste.

– Trenger alltid flaks i finaler

De røde, som nå møter spanske Sevilla i en tellende kamp for første gang, har spilt en rekke imponerende kamper etter den forrige finalen – mot Manchester City i ligacupen på Wembley i februar. Klopp kommer imidlertid ikke til å ta noe fra den forrige finalekampen med i garderobepraten på St. Jakob-Park.

– Jeg tror ikke det, for å være ærlig. Det eneste vi kan bruke (fra den kampen), er at vi utfordret et godt lag. Det er sannheten. Vi tapte på straffekonkurranse: hva betyr det? Ingenting. Alle sier man trenger litt flaks på straffer, og vi hadde helt klart ikke flaks den dagen. Det betyr ikke at vi ikke vil ha det mot Sevilla. For å vinne en finale, må man alltid ha litt flaks. Det er sånn det er.

Liverpool-manageren legger til at rødtrøyene har, i løpet av tiden hans på Merseyside, lært at ingenting er avgjort i begge ender av banen før dommeren blåser av.

Maner spillerne til å holde fokus

– Vi har hatt en del comeback, og det er det viktigste. Kampen er ferdig etter siste fløyteblås, ikke før det. Uansett hvilken vei, 2–0 eller 0–2, så er alt mulig. Så man er nødt til å holde fokus, sier Klopp.

– Alt vi har gjort frem til nå, har vært forberedelser til denne kampen. Alle de bra og dårlige tingene er veldig nyttige i denne kampen. Så jeg tror ikke jeg kommer til å nevne Manchester City-kampen, men utviklingen vår de siste månedene kommer jeg helt klart til å bruke.

Les også: Coutinho: – Klopp ha fått spillerne til å tro

– Vi ønsker å vinne denne cupen for alle sammen, og å ha en god følelse i det som er et veldig spesielt år for hele Liverpool-familien, med rettferdighet for de 96 og alt annet. Dette er et så spesielt år, og det ville vært en perfekt avslutning å ta pokalen til Liverpool.