100 dager med Klopp byr på overraskende tall

Jürgen Klopp har ledet Liverpool i 21 kamper. Vi har sett på hvordan han har klart seg i forhold til de fire siste managerne før ham.

I dag er det hundre dager siden Klopp ble ansatt som manager for Liverpool. 
 
Månedene etter oktoberdagen i fjor har vært uvanlig hektisk for Liverpool og den nye manageren.
 
Liverpool har spilt så mange som 21 kamper etter at Klopp ble presentert som lagets nye manager. Det vil si at det nokså nøyaktig går 4,5 døgn mellom hver Liverpool-kamp. Og i den beregningen må man huske på landslagspausen. Dermed har kampene i praksis kommet enda tettere for Jürgen Klopp.
 

Bare Rafa har bedre seiersprosent

Jürgen Klopp har en seiersprosent på 48, mens Dalglish’, Hodgsons og Rodgers’ prosent etter hundre dager i sjefsstolen var henholdsvis 44, 43 og 43. 
 
Rafael Benitez vant halvparten av sine kamper de første hundre dagene. 
 
Statistikken baseres på antall seiere. Har man for eksempel én seier, én uavgjort og et tap, vil det stå oppført som 33 prosent «win rate» (seiersprosent).
 
Merk at statistikken går etter hundre dager i jobben – ikke etter antall spilte kamper.

Tre ganger så mange som Rodgers

Det mest oppsiktsvekkende med tallene er antallet kamper Liverpool har spilt på de hundre kampene under Klopp, sammenlignet med hans fire forgjengere.
 
Antall kamper etter hundre dager i sjefsstolen:
 
Klopp 21 kamper
Rodgers 7 kamper
Dalglish 18 kamper
Hodgson 14 kamper
Benitez 8 kamper
 
Selvsagt skal man huske på at Rodgers, Hodgson og Benitez alle ble ansatt i forkant av en sesong, mens Dalglish og Klopp ble ansatt underveis i sesongen.
 
Slik omtaler Klopp sine hundre første dager:
– Det har vært noen fantastiske øyeblikk, og noen mindre gode. Vi får håpe det er bra etter 200 dager også. Det har vært intenst.
 
Slik ser har Klopp levert så langt:
10 seire
7 uavgjort
4 tap

Vanskelig å trene

Klopp har altså ledet laget i tre ganger så mange kamper som hans forgjenger Rodgers gjorde etter tilsvarende antall dager. Det har kostet for de rødkledde fra Anfield.
 
Klopp har gjentatte ganger forklart at det har vært vanskelig å jobbe på treningene, ettersom kampene har kommet så tett.
 
– Vi får ikke trent, bare restituert, uttalte Klopp for noen uker siden, da kampene kom på løpende bånd.
 
I tillegg nevnes kampprogrammet som en av årsakene til lagets betydelige skadeproblemer de seneste månedene.