11 av 12 har endt med avansement

Liverpool har som regel gått videre når de har scoret og bortematchen har endt uavgjort i europacupene.

Foran torsdagens returkamp mot Borussia Dortmund krysser Liverpools supportere fingrene for at Divock Origis scoring like før pause i Dortmund skal bli tungen på vektskålen i denne spennende kvartfinalen.

Tolv ganger tidligere har Liverpool scoret og spilt uavgjort i en europacupkamp på bortebane, som skal avgjøres over to matcher. Elleve av gangene har Anfield-klubben tatt seg videre til neste runde, ifølge Liverpool Echo.

Unntaket fra regelen kom i UEFA-cupens kvartfinale i 2002/03, da Emile Heskey scoret tidlig på Parkhead og sørget med 1-1 for et godt utgangspunkt foran returmatchen mot Celtic på Anfield. Skottene stilnet imidlertid The Kop ved å vinne 2-0 på Merseyside. Celtic tapte for øvrig finalen for Jose Mourinhos Porto den sesongen.

Første gang Liverpool tok seg videre i Europacupen etter å ha spilt 1-1 på bortebane var mot Jeunesse d'Esch i første runde i 1973/74-sesongen. Amatørlaget fra Luxembourg ble slått 2-0 på Anfield.

1-1 ble også resultatet da Liverpool gjestet Hamburg i den europeiske supercupen i 1977/78-sesongen. Hjemme på Anfield ble tyskerne imidlertid knust, og Liverpool vant hele 6-0.

I 1980/81-sesongen spilte Liverpool 1-1 mot Oulu Palloseura fra Finland i Europacupens første runde. Finnene ble sendt hjem fra Anfield som slakt i returkampen, med 1-10 i bagasjen.

Påfølgende sesong spilte Liverpool 2-2 mot AZ Alkmaar i Nederland i andre runde av samme turnering. Returkampen på Anfield ble vunnet 3-2.

1-1 ble det også i Wien, mot Austria Wien i Europacupens kvartfinale i 1984/85. Hjemme på Anfield vant Liverpool komfortabelt 4-1.



Mange norske Liverpool-supportere vil huske at de røde gjestet Bergen, og spilte 1-1 mot Brann i Cupvinnercupens kvartfinale i 1996/97-sesongen. Robbie Fowlers genierklærte scoring er vel det som huskes aller best fra den kampen. Returen vant Liverpool lekende lett 3-0.

Som nevnt tidligere i artikkelen var det Celtic som til slutt fikk satt en stopper for Liverpools fine statistikk, i 2002/03, men skottene hadde også et forsøk fem år tidligere, i UEFA-cupens første runde. Den gangen endte det 2-2 i Skottland etter et fantastisk utligningsmål av Steve McManaman i det 89.minutt. Returen på Anfield endte uten scoringer, og Liverpool gikk dermed videre på bortemålsregelen.



I 2000/01-sesongen spilte Liverpool 2-2 mot Olympiakos i Hellas, i UEFA-cupens tredje runde. På Anfield ble det 2-0 til vertene.

Etter at Celtic satte en stopper for den perfekte statistikken i 2002/03, har Liverpool igjen kommet på vinnersporet etter å ha scoret og spilt uavgjort på bortebane i Europa. Det har skjedd tre ganger etter den tid.

To av tilfellene kom i 2003/04-sesongen. Først mot Olimpija Ljubljana i UEFA-cupens første runde, der Liverpool vant 3-0 på Anfield etter 1-1 i Slovenia, før man danket ut Steaua Bucharest i påfølgende runde gjennom en 1-0 seier på Anfield etter 1-1 i Romania.

Det siste tilfellet av bortemål og uavgjort på bortebane før kampen i Dortmund kom i 2007/08-sesongen, i kvartfinalen i Champions League mot Arsenal. Det endte 1-1 på Emirates i den første kampen, før Liverpool vant en heseblesende og spennende returkamp 4-2 på Anfield.

LES OGSÅ: Hinter om startplass for Allen mot Dortmund