Alberto Moreno gråt da han forlot Sevilla

– Nå ønsker jeg bare å knuse dem.

Liverpool møter Sevilla i Europa League-finalen kommende onsdag. For Alberto Moreno blir det en mer følelsesladet match enn for de fleste andre, da han skal kjempe om et europeisk trofé mot sin gamle klubb.

To like managere

Unai Emery, som omskolerte Moreno fra ving til back, vil være på Sevilla-benken på onsdag.

– Han og Jürgen Klopp har visse ting felles. De er begge veldig lidenskapelige når det gjelder fotball. De er også begge i stand til å skape en spesiell kraft innen spillergruppen. En intensitet som blir reflektert i spillet ute på banen, slik at vi aldri slutter å løpe og aldri slutter å jobbe, sier Moreno når han av Daily Mail blir bedt om å sammenligne de to.

 

3 points 🔴🔴🔴 #ynwa #lfc #liverpoolfc #anfield

Et bilde publisert av Alberto Moreno Perez (@amplfc18)

– Jeg spiller på samme måte nå som da jeg spilte for Emery. Begge managerne liker sidebacker som angriper. Men jeg vet også at det jeg først og fremst må gjøre er å forsvare meg.

To like klubber

Dersom Moreno skulle plukke ut Spanias svar på Liverpool ville det ha blitt nettopp Sevilla.

– Vi kunne spilt denne kampen på Santiago Bernabeu, og stadion ville blitt utsolgt, sier Liverpool-backen om avgjørelsen om å holde finalen på vesle St Jakob Park i Basel.

LES OGSÅ: – Valget av finalearena er latterlig og farlig

– Jeg husker supercupfinalen mot Real Madrid i Cardiff i 2014. Om morgenen før kampen kom Emery bort til meg og sa jeg ikke kom til å få spille. Han fortalte meg at klubben forhandlet med Liverpool, og jeg kunne ikke spille på grunn av risikoen for å bli skadet. Jeg var glad for at jeg skulle til en stor klubb, men jeg ønsket å spille den finalen. Det var vanskelig for meg. Jeg måtte se kampen fra tribunen, og så reiste jeg til Melwood neste dag.

Kunne ikke et ord engelsk

Neste dag var Moreno tilbake i Sevilla, hvor han måtte ta til tårene da han tok farvel med klubben under en emosjonell pressekonferanse.

– Jeg kom til Sevilla i 2004, da jeg var 11 år gammel. Jeg var bare en guttunge. 10 år senere måtte jeg ta farvel med byen min, vennene mine og forlate familien min. Men jeg er veldig lykkelig i Liverpool nå.

 

Congratulations hermano @phil.coutinho , you deserve all this. 🔴🔴🔝💪🏻🎩

En video publisert av Alberto Moreno Perez (@amplfc18)

– Jeg kom på trening i Liverpool uten å kunne språket i det hele tatt. Jeg snakket fortsatt til lagkameratene mine på spansk! Men nå har de engelske uttrykkene blitt naturlige for meg. Jeg må bare lære meg å snakke mer flytende. Jeg har tre år igjen av kontrakten min, og jeg kan lære mye på tre år!

To finaler på 50 kamper

Nå forbereder Moreno seg på sin andre Europa League-finale på tre år, etter at han spilte i 2014-finalen da Sevilla slo Benfica på straffespark-konkurranse.

– Jürgen Klopp ønsker alltid at vi skal vinne og at spillerne skal yte 100%. Han har vært ledet laget i 50 kamper, og har allerede tatt oss til to finaler!