Alderweireld klar til å møte Liverpool

Tottenham-stopperen er frisk igjen etter magesjauen som satte ham ut av Belgias landskamp mot Portugal.

– Vi må vurdere helsetilstanden til noen spillere, som for eksempel Erik Lamela, som ikke kom tilbake fra landslagsoppdrag før i dag. Men vi er fornøyd med tilstanden til alle spillerne som har kommet tilbake, uttalte Tottenham-manager Mauricio Pochettino under sin pressekonferanse i dag.

Lamela fikk en muskelskade under trening med Argentina i forkant av VM-kvalifiseringskampen mot Bolivia. 

– Vi må undersøke ham, for han kom ikke tilbake fra Argentina før i morgentimene i dag. Han har vært gjennom en meget lang reise, og fikk litt problemer under trening med Argentina. Vi må undersøke ham, og så får vi se i morgen om han er tilgjengelig, sa Pochettino.

– Vi skal ta en vurdering og bestemme oss. Toby Alderweireld har vært syk, men er ok nå. Han trente med oss både tirsdag, onsdag og i dag. Alderweireld er i god form og helt skadefri, så lørdagens kamp er ikke noe problem for ham, la han til.

– Vi skal vurdere også ham i morgen, men vi tror vi han vil være i god forfatning, slik at han kan spille på lørdag.

Alderweireld måtte som kjent trekke seg fra Belgia-troppen til landskampen mot Portugal grunnet magesjau.

– Jan Verthongen er veldig nær ved å bli spilleklar. Dersom han ikke kan spille i helgen, vil han kanskje være tilgjengelig neste helg. Clinton N'Jie har fremgang, men trenger litt mer tid, mens Nabil Bentaleb er ute etter å ha gjennomgått en operasjon, opplyste Pochettino.

Verthongen har vært ute i to måneder.

LES OGSÅ: Har vunnet de tre siste