Årets supporter

Jørgen Hjertsen er kåret til «Årets supporter» i Liverpool FC Supporters Norway.

Dette er det som ble lest opp på årsmøte om årets vinner: 

«Han har lagt ned stor innsats som initiativtaker og leder for sin Liverbirds klubb.

Han er talsperson og en fremragende representant for Liverpool FC i lokalmedia når det skal menes noe om Liverpool, og han reiser for å se Liverpool spille så mange ganger i året som lærer-økonomien og familien tillater det.

Han er en ekte Liverpool-entusiast med mange hyllemeter med Liverpool-drakter som utgjør samlingen hans.

De siste årene har han også bidratt til å få på plass flere Liverpool-arrangementer til glede for Liverpool-supportere i Nord-Norge, blant annet med Phil Neal, Alan Kennedy, Bruce Groobelaar og Robbie Fowler, som alle har gjestet Tromsø i regi av Liverbirds Tromsø, LFCSCN og klubbens ildssjel og prisvinner.

Han har de siste årene også tatt initiativ og sørget for gjennomføring av julelotteri i Tromsø i regi av Liverbirds Tromsø til inntekt for gode, lokale formål, som Kirkens Bymisjon og barneavdelinga på sykehuset i Tromsø, men også til Jamie Carraghers 23Foundation.  De har samlet inn betydelige summer til gode formål på få år, og har samtidig vist i Nordens Paris at fotballsupportere, og særlig de Røde i nord, tar samfunnsansvar og bryr seg om andre.

Årets supporter har alltid en tanke for andre og for klubben i hans hjerte. Han er en ordentlig JA-mann som også er frivillig aktiv og synlig på idrettsarenaen og gir av sin tid som speaker for Tromsø IL og  for eliteseriekamper i basketball og lokale håndballkamper. Han er med andre ord et godt forbilde av en Liverpool-supporter som stiller opp og skaper idrettsglede og samhold.

Og som det ble skrevet i nominasjonen av ham:

'Jeg tror jeg har mange med meg når jeg drar fram de store superlativene om Jørgen. Det går ikke mange av hans kaliber rundt med et større idrettshjerte og supporterhjerte, og med vilje og engasjement til å få noe til å skje i og rundt supportermiljøet lokalt i Tromsø, og jeg synes han fortjener positiv oppmerksomhet for sitt engasjement og bidrag.'

Årets supporter i Liverpool FC Supporters Norway er: Jørgen Hjertsen.»

Det var en rørt Jørgen vi snakket med på telefon etter årsmøtet. Han sa han måtte felle en liten tåre da han fikk meldingen om utnevnelsen.

– Jeg er utrolig stolt over å ha blitt kåret til årets supporter og kan ikke få takket nok. Dette er noe som betyr mye for meg. Samtidig er jeg også veldig ydmyk fordi det har vært mange i Liverbirdsklubben her i Tromsø som har hjulpet meg og vi er mange som deler på oppgavene. Det handler om å skape et godt miljø i trivelige omgivelser og dyrke samholdet rundt klubben vår. Det gir meg utrolig mye og jeg gleder meg allerede til neste sesong.

Daglig leder i supporterklubben, Tore Hansen, sier det var spesielt mange gode kandidater dette året.

– Det viser at det jobbes bra over hele landet av mange røde. Som alltid er det enkeltpersoner og ildsjeler som går i bresjen. Det er Jørgen et godt eksempel på. Han var med å starte Liverbirds Tromsø og har holdt liv i klubben i mange år. De har hatt mange arrangementer og satt Liverpool FC på kartet i Tromsø og omegn. Det setter vi alle stor pris på. I tillegg er han en likandes kar som sprer mye positivitet rundt seg. Likevel er det kanskje hjertesakene og alle pengene de har samlet inn til Tromsø Bymisjon, 23 Foundation og den type organisasjoner som var med å avgjøre årets kåring. Dette er uten tvil en verdig vinner. Det er bare å gratulere igjen. Well done, Jørgen!