Arsenal U18 v Liverpool U18 2-1

Tre tidlige scoringer i 2.omgang var avgjørende for denne kvartfinalen i juniorcupen, da Arsenal trakk det lengste strået.

Liverpool: George, Alexander-Arnold, Owens (Lewis 80), Masterson, Whelan, Phillips, Lennon, Kane, T Gomes, Ejaria, Woodburn (Dhanda 80)  Innbyttere: Kelleher, Coyle, Alves.

Arsenal: Keto, Sheaf, Robinson, McGuane, Bola, Bielik, Reine-Adelaide, Bennacer, Mavididi (Malen 81), Hinds, Willock (Nelson 90)  Innbyttere: Virginia, Da Silva, Da Graca

1.omgang:

5.min:
Arsenal kontrer etter en forsering fra Woodburn langs Liverpools venstrekant blir stoppet. Mavididi får en skuddmulighet fra bra posisjon like innenfor hjørnet av 16-meteren, men får ikke klem på skuddet som går rett på George.

14.min: Liverpools første avslutning da Arsenal ikke får klarert skikkelig et overlegg fra høyre og ballen havner hos Ejaria. Litt ute av balanse går imidlertid skuddforsøket over.

17.min: Philipps med to skuddforsøk fra utenfor straffefeltet i løpet av noen sekunder, men uten at de gir finske Keto i målet til Arsenal særlig med problemer.

21.min:  Arsenal får frispark rett utenfor 16-meteren og Bennacer sender ballen via tverrliggeren og over. Kampens første virkelige sjanse.

35.min: Ben Woodburn kommer fram på venstresiden og går nesten til dødlinjen, men finner ingen fra Liverpool inne i feltet.

41.min: Arsenal presser hardt, men kommer ikke nærmere enn et par blokkerte skudd av et innsatsfylt forsvar hos Liverpool.

45.min: Farlig skudd av Sheaf hos Arsenal, men George redder nede til høyre.

Pauserapport: En nokså sjansefattig og jevn 1.omgang, selv om Arsenal har hatt de fleste angrepsforsøkene og har hatt flest folk med framover. Liverpool har imidlertid forsvart seg meget bra. Framover har Ben Woodburn og delvis Brooks Lennon kommet noe fram på sidene, men Toni Gomes har aldri kommet med i spillet sentralt. Gjestene sliter også med å holde på ballen på midtbanen mot en meget ballsikker motstander.

2.omgang:

48.min:
Lennon vinner ballen ute til høyre, forserer framover og legger ballen innbydende foran Toni Gomes. Spissen kaster seg fram men stupheader ballen noen centimetere utenfor stolpen. Kampens største sjanse så langt.

51.min:  1-0 MAVIDIDI - Arsenal får en corner fra høyre, ballen går forbi den første duellen og Mavididi kan sette ballen inn fra kort hold.

54.min:  1-1 MASTERSON - Corner i andre enden. Etter en del fram og tilbake ender ballen hos midtstopper Conor Masterson som får sendt ballen fra hjørnet av 5-meteren og inn i motsatt hjørne.

58.min:  2-1 HINDS - Venstreback Robinson slår inn fra sin kant, ballen går igjennom feltet og til Hinds som setter ballen inn ved bortre stolpe.

60.min:
Venstreback Owens hos Liverpool må ha behandling for hva som ser ut som en leggskade. Han kommer imidlertid inn på banen igjen.

63.min:  Hinds legger inn fra høyre og den store spissen Mavididi vinner i lufta fra bare fem meter. Shamal George i Liverpools mål gjør imidlertid en fantastisk enhåndsredning.

67.min: Hinds kommer fram på Arsenals høyreside, skyter hardt fra skrå vinkel, men George redder på andre forsøk.

72.min: Corey Whelan får hodet på et dypt frispark, men får ikke noe kraft i headingen som havner i fanget til keeper.

78.min: Keto får med nød og neppe slått unna en corner fra Liverpool.

79.min:  Gult kort for Alexander-Arnold etter felling av Hinds.

80.min:  Dhanda og Lewis inn for Liverpool, for Owens og Woodburn.

81.min:  Mavididi ut og Malen inn for Arsenal.

86.min: Innbytter Malen prøver seg fra nesten død vinkel, og George slår ballen ut til corner. Et hjørnespark som keeperen enkelt plukker ned.

90.min:  Willock ut og Nelson inn for Arsenal.

Sluttrapport: Liverpool hadde en stor sjanse til å ta ledelsen ved Toni Gomes tidlig i 2.omgang, men isteden var det Arsenal som kom i føringen like etter. I et forrykende kvarter etter pause utlignet så gjestene fra Merseyside ved Conor Masterson før The Gunners igjen kom foran. Totalt sett en fortjent seier da hjemmelaget var det farligste laget med de fleste sjansene, selv om ikke minst Liverpools indre forsvar bidro til at det var spennende helt til siste slutt. Keeper Shamal George og midtstopperne Corey Whelan og Conor Masterson spilte meget bra mot god motstand. Liverpool greide imidlertid aldri å få kontroll på midtbanen og der igjen kunne få i gang sine offensive spillere. Det vil ha skuffet trener Neil Critchley mest, på en kveld hvor sesongens cupeventyr for juniorene fikk sin slutt.