Åtte spillere er blitt bedre under Klopp

Brendan Rodgers og transferkomiteen er blitt skjelt ut for mye dårlig handling, men en rekke spillere har løftet seg under ledelse av Jürgen Klopp.

Slik vurderte vi kjøpene til Brendan Rodgers pr. januar 2016, tre måneder etter at nordiren hadde forlatt Anfield. Fire måneder til med Jürgen Klopp og oppfatningen vil være annerledes. Det viser at fotballen er i stadig bevegelse – og at herr Klopp har gjort mye riktig med sine spillere.

8 – Et vellykket kjøp/en suksess
Philippe Coutinho, Daniel Sturridge, Nathaniel Clyne

7 – Bra valuta for pengene
Kolo Touré, Emre Can, Joe Gomez, Danny Ings

6 – Har bidratt/kan fortsatt slå til
Simon Mignolet, Mamadou Sakho, Dejan Lovren, Alberto Moreno, James Milner, Roberto Firmino, Christian Benteke

5 – En skuffelse
Joe Allen, Oussama Assaidi, Adam Lallana, Lazar Markovic, Divock Origi

4 – Ikke god nok
Fabio Borini, Luis Alberto, Iago Aspas, Tiago Ilori, Rickie Lambert

3 – Fiaskoen
Mario Balotelli

LES OGSÅ: Kun tre av 25 kjøp har vært en suksess

Toure og Can gode

Coutinho, Sturridge og Clyne står seg fortsatt i toppen, selv om det bekymret at Philippe Coutinho forsvant helt i finalen i Europa League.

Kolo Touré var utmerket mot slutten av sesongen. Dette er en type lister som naturlig skaper diskusjon og det var flere som mente at den energiske afrikaneren var for høyt ranket på nyåret, men kanskje færre som synes det er en feil vurdering nå?

Emre Can har hatt en god sesong og Klopp satte ham for eksempel rett inn på laget til semifinalen mot Villarreal, og er en kandidat til å gå opp til «en suksess».

 

Moreno ned

Fra karakteren 6 er spillere som Sakho, Lovren, Milner og Firmino spillere som har tatt nye og positive skritt under Jürgen Klopp. En må kunne hevde at alle ga bra bidrag i en sesong hvor to cupfinaler og sist blant de lagene som kjempet om topp fire i ligaen ga et nokså nedslående bilde resultatmessig.

Den positive dopingprøven henger som en mare over Mamadou, selv om foreløpig opphevet suspensjon kan være et positivt tegn. Dejan er ventet å fortsatt bli satset på når Jürgen skal styrke sitt forsvar til neste sesong og Roberto er også en forventet nøkkelmann som brukte noen måneder på å tilpasse seg engelsk fotball. James Milner hadde i tillegg en positiv utvikling utover i 2015/16 og vil være en nyttig mann i troppen.

Mignolet og Benteke klorer seg fast til en 6’er på vår liste, selv om Simon nå vil få hard kamp fra nyinnkjøpte Loris Karis og Christian fort kan bli solgt før neste sesong. En som faller som en stein er Alberto Moreno som hadde stygge feil både i semifinalen og finalen i Europa League, og kanskje er det mest snillhet som gjør at han blir hengt på 5 og ikke står bak 4-tallet. Farten og entusiasmen er der, men stoler Klopp nok på ham til at han vil være aktuell for en startellever neste sesong?

Byks for Lallana og Origi

Joe Allen er en annen som kan bli solgt, selv om han viste seg som en nyttig spiller å ha i troppen mot slutten av fotballåret og som vi synes fortjener å blitt flyttet et hakk opp. Det kan i det minste bidra til en brukbar markedsverdi når den lille waliseren nå får Jordan Henderson tilbake som konkurrent i tillegg til trolig minst et kjøp.

Adam Lallana og Divock Origi ble betegnet som skuffende kjøp i januar, men har gjort et kjempebyks siden. Lallana er nok fortsatt ikke alles favoritt, men fungerer godt i det høye presset til Klopp og starter som regel de aller fleste viktige kampene. Origi har hatt en vanskelig første sesong på Anfield, men kom som ei kule på slutten og ble mer direkte og målfarlig med sin kraft og fart. I noen kamper ble han til og med foretrukket fremfor Daniel Sturridge.

For øvrig er det mest spillere som enten allerede er solgt eller har vært på utlån. Det kan bli litt spennende å se om det er noe hold i ordene fra Luis Alberto om at han er blitt lovet en sjanse til å vise seg fram under pre-season, og i så fall få sjansen til å stige på dette barometeret.

Fra januar har vi flyttet opp hele åtte spillere, mens bare Alberto Moreno går et hakk ned.

Ny vurdering:

8 – Et vellykket kjøp/en suksess
Philippe Coutinho, Daniel Sturridge, Nathaniel Clyne, Emre Can

7 – Bra valuta for pengene
Kolo Touré, Joe Gomez, Danny Ings, Mamadou Sakho, Dejan Lovren, Roberto Firmino, James Milner, Divock Origi, Adam Lallana

6 – Har bidratt/kan fortsatt slå til
Simon Mignolet, Christian Benteke, Joe Allen

5 – En skuffelse
Oussama Assaidi, Lazar Markovic, Alberto Moreno

4 – Ikke god nok
Fabio Borini, Luis Alberto, Iago Aspas, Tiago Ilori, Rickie Lambert

3 – Fiaskoen
Mario Balotelli

LES OGSÅ: Supperådet