30 prosent færre på akademiet

Liverpool har kuttet antall spillere på akademiet fra 240 til 170. Nå er fokuset på kvalitet, heller enn kvantitet.

18. aug 2016 kl 17.39 Arild Skjæveland

De to siste årene har Liverpool kuttet drastisk antall spillere på akademiet i Kirkby. Akademisjef Alex Inglethorpe tror det er lurt.

– Vi er nær 170, og jeg tror det er bra for oss. Guttene som fortsatt er her, og spillerne vi har sluppet har alle godt av det. Flere spillere har dratt til andre klubber hvor de får spilletid hver uke, sier Inglethorpe i et intervju med Liverpool Echo.

– Vi har prøvd å ta de beste avgjørelsene for alle. Premier League bestemmer at alle spillere må spille minst 50 prosent. Har du for mange spillere blir det tøft å forbedre alle. Det handler om å fokusere på de spillerne vi tror har en realistisk mulighet til å slå gjennom i klubben.

Forrige sesong fikk spillere som Cameron Brannagan, Pedro Chirivella, Ryan Kent, Joe Maguire, Sergi Canos, Danny Ward, Connor Randall, Sheyi Ojo og Kevin Stewart alle spilletid for førstelaget. I sommer har Ovie Ejaria, Ben Woodburn og Trent Alexander-Arnold vært med førstelaget i pre-seaon.

– Det er fint å ha spillere i og rundt førstelaget, i tillegg til at vi har fått solgt spillere som kom fra akademiet - men vi har ikke lykkes skikkelig før noen kommer opp, forblir på laget og vinner troféer med de spillerne. Det er drømmen, og grunnen til at vi er her. Manageren har vært veldig støttende, og det han har gitt alle spillerne her, uansett alder, er håp. Det er nøkkelen for å jobbe på et akademi.

I intervjuet snakker han også om Ben Woodburn og Ovie Ejaria. Du kan lese hele i Liverpool Echo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]