– Baklengsmålet var ikke Alberto sin skyld

Jürgen Klopp forsvarer Alberto Moreno. James Pearce i Liverpool Echo tror Liverpool har avsluttet jakten på ny venstreback.

18. aug 2016 kl 23.51 Arild Skjæveland

Sky Sports sin ekspert Gary Neville mente det å spille med Alberto Moreno fra start var det samme som å begynne på stillingen 0-1. Andre har også kastet seg på kritikken av spanjolen, som ga bort straffespark og var involvert i Arsenals første scoring på søndag. Jürgen Klopp ser det annerledes.

– Jeg var ikke fornøyd med hvordan vi forsvarte oss i første omgang. Sjansene de skapte var da vi mistet ballen. De hadde bra press, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Ved den første scoringen mistet Adam Lallana ballen. Han klarte ikke å holde på dem, da Coquelin gjorde en meget god takling og slo en god pasning. Vi vet hva vi gjorde feil, og bare for å forklare så var det ikke Alberto sin skyld. I kampen kan du se at han stormer fremover, men vi hadde fire spillere der. Vi visste ikke hvem som var hvor, og hvem som hadde en jobb å gjøre.

Han forklarer at Moreno gjorde som han fikk beskjed om.

– Vi trenger en spiller som stormer fremover i angrep, men må også ha andre spillere der som opptar deres plass. Dette er en prosess. Vi ønsker det slik, men to timer på trening i dag og i morgen, betyr ikke at du får det til i kamp når du er under press. Avgjørelsen blir tatt fra magen heller enn hodet. Med tid, erfaring, suksess og gode resultater vil det gjøre tingene enklere.

James Pearce tror ikke Liverpool vil komme til å kjøpe en ny venstreback i dette overgangsvinduet.

Klopp har sagt til Moreno at han må ignorere hva alle andre sier, og kun fokusere på hva han får beskjed om av sin manager.

– Jeg er den eneste personen Alberto må gjøre fornøyd, så klart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]