Benteke selges til Palace

Liverpool får 27 millioner pund for Christian Benteke. Summen kan stige til over 30 millioner.

18. aug 2016 kl 19.52 Arild Skjæveland

Liverpool FC og Crystal Palace har endelig kommet til enighet om salget av Christian Benteke. Det melder BBC.

Forrige uke avslo de helrøde et bud på 23 millioner pund fra samme klubb, og var misfornøyd det de oppfattet som urealistiske klausuler.

Det nye budet er på 27 millioner pund, og summen kan stige ytterligere til over 30 millioner. Liverpool ønsket å få igjen mesteparten av sitt utlegg på 32,5 millioner pund forrige sommer, og får nå tilbake 32 millioner pund dersom belgieren slår til.

James Pearce i Liverpool Echo skriver at Palace møtte Liverpools prisforlangende. De nye klausulene er både realistiske og og oppnåelige, melder journalisten.

Jürgen Klopp skal ha gjort det klart at Christian Benteke måtte finne seg i at han ikke ville bli hans førstevalg, og belgieren selv ønsket en overgang for å få fart på karrieren igjen.

Etter overgangen fra Aston Villa i fjor sommer, scoret Benteke 10 mål på 42 kamper i sin sesong på Anfield.

Spilleren drar nå til London for å forhandle om de personlige betingelsene, og for å gjennomgå den medisinske sjekken. Den er skal gjennomføres fredag.

Den belgiske journalisten Kristof Terreur skriver at Palace-manager Alan Pardew har holdt kontakten med Benteke siden starten på dette året. Spilleren selv ønsket seg kun til Selhurst Park, selv om det var interesse fra andre klubber.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]