Tre kjappe før Spurs-kampen:Bør Matip og Moreno starte?

Redaksjonen vurderer hvordan forsvaret bør se ut på White Hart Lane, og diskuterer statusen med få dager igjen av overgangsvinduet.

26. aug 2016 kl 17.42 Liverpool.no

Tre kamper spilt av sesongen, hva er ditt inntrykk av Liverpool så langt?

Tore Hansen:
Stor variasjon i prestasjoner, innsats, kvalitet og fortsatt mange spørsmålstegn i margen for meg. Burnley ble jo et gedigent mageplask. Vi tapte ikke bare kampen, men enda mer urovekkende var de få sporene av Klopp sitt DNA. Vi kommer til å tape flere kamper denne sesongen. Håper da at vi i det minste klarer å spille den fotballen vi ønsker og heller taper på grunn av stang ut foran kassa. På Turf Moore manglet liksom alt, og det skremte. Samtidig tror jeg det er viktig å ikke definere sesongen ut i fra den kampen. La oss håpe vi kan se tilbake på den og tenke at vi hentet mye læring fra de 90 minuttene. Burton var heldigvis et skritt i riktig retning, selv om motstander naturligvis ikke kan sammenlignes. Vi står med 9-5 på tre kamper i målforskjell. Har egentlig bare en halv god omgang av fire i ligaen. Gleder meg til Spurs og håper Mané fortsetter fremgangen!

Einar Kvande:
Prestasjonene svinger kraftig fra kamp til kamp, og faktisk også i løpet av enkeltkamper. Burnley-kampen fortalte med all tydelighet at Klopp fortsatt ikke har løst problemet med å bryte ned lag som legger seg bakpå og parkerer bussen. Nå var ikke Sadio Mane tilgjengelig til den kampen, men Liverpool skal uansett ikke være et lag som er avhengige av en enkelt spiller for å løse slike floker. Jeg sitter med en følelse av at årets Liverpool-utgave er noe ubalansert og "fremtungt" i den forstand at vi har klare mangler på venstrebacken og den defensive midtbanen.

Marius Rabben:
Lite balansert, uferdig og enormt potensial. Kort fortalt er det mye å jobbe med, men det viktigste er åpenbart å bli stabilt gode. Selv om det under pre-season skal ha blitt trent mye på offensive løsninger, som Klopp kaller det, viste Liverpool nokså klart mot Burnley at de fortsatt sliter voldsomt i kamper med lite rom i og rundt boksen. Fem baklengsmål på to ligarunder er også under enhver kritikk, men det var oppløftende å se så markant bedring – fremover og bakover – allerede tirsdag.

Matip tilbake i spill, og usikkerhet rundt venstreback, hvordan bør forsvaret se ut mot Spurs?

Tore Hansen:
Jeg tror det er viktig at Matip og Lovren får satt seg som stopperpar. Det har hele tiden også vært planen. Det må forventes at Matip trenger noen kamper på å finne ut av tempo og duellspillet i Premier League, men det er like greit å bare kjøre han inn nå. Høyrebacken er udiskutabel med Clyne. Det samme med keeperplassen, selv om det her er åpninger på sikt når Karius blir kampklar. Så er det venstrebacken, den store snakkisen så langt. Jeg føler meg delt. En del av meg sier at Moreno må få muligheten til å rette opp feil og få en skikkelig sjanse til å bevise hva han kan. Selv etter så lang tid i klubben er han fortsatt ung. Milner lyser det mer defensiv trygghet av, men er som sagt svært usikker. Jeg tror Klopp går for sistnevnte. Aller helst ville jeg hatt en Hector-type der før vinduet stenges.

Einar Kvande:
Matip er en spillertype jeg virkelig liker. Han bringer ro til forsvarsrekka vår, og har en strålende pasningsfot. Jeg syntes ikke forsøket med James Milner som venstreback mot Burnley var spesielt vellykket, og tok meg faktisk i å savne en Alberto Moreno på fullt firsprang fremover i noen situasjoner der Milner ble stående igjen der bak å se på det som foregikk foran ham på banen. Jeg er derfor villig til å gi Moreno en ny sjanse på Milners bekostning mot Spurs, og går for følgende kvartett: Clyne-Matip-Lovren-Moreno

Marius Rabben:
Med forbehold om at han er 100 prosent etter 90 minutter mot Burton, håper jeg Matip får plass med Lovren igjen. I likhet med før Burnley-kampen ville jeg startet med Moreno som venstreback, men tror Klopp velger defensiv sikkerhet og spiller med Milner på White Hart Lane. Clyne er høyreback så lenge han er skadefri.

Bør Liverpool åpne pengeskapet på nytt før vinduet stenges?

Tore Hansen:
Ja, kommer det en slugger – et uventet kjøp før onsdag klokken 24.00? Det er det store spørsmålet, og dukker den rette spilleren opp bør Klopp hente frem sitt LFC Mastercard og be om økt kreditt! Vi har snakket om venstrebacken. Hvis vi skal kjempe om ligagull eller «helt oppi der» så føler jeg også vi mangler en spiss som kan gi oss 25 ligamål i sesongen. Det blir for lite spill med Sturridge, selv om jeg delvis er enig med ham i at han bør spille sentralt. Vi trenger en kynisk goalgetter. Selv om de ikke vokser på trær ville jeg lagt mye penger på bordet hvis rett type skulle bli tilgjengelig. Vi vant nesten ligagullet i 2014 ikke fordi vi hadde et så forbanna godt lag, egentlig, men fordi vi scoret bøttevis med mål. Da trenger vi goalgettere som kan avgjøre kamper for oss, og løfte resten av laget.

Einar Kvande:
Usikker. Det virker som Klopp er fornøyd med de spillerne han har, og jeg ser ikke noe poeng i at han skal bruke penger på spillere han ikke føler vil styrke laget eller ikke vil ha. Personlig hadde jeg gjerne sett en ny venstreback og en ny defensiv midtbanespiller komme inn, for å rette opp den ubalansen jeg påpekte tidligere, men det må være en forutsetning at Klopp ser den samme ubalansen om det skal være noe poeng i at FSG åpner lommeboken.

Marius Rabben:
Et nytt midtbaneanker har lenge vært på ønskelisten, men nå tror jeg ikke at Klopp har planer om å fjerne verken Can, Wijnaldum, Grujic, Henderson eller Stewart. I tillegg har man Lucas i bakhånd. Selv om det har vært mye snakk om venstreback, tipper jeg det ikke kommer noen ny i sommer – spesielt med tanke på reduksjonen av kamper uten europacuper denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?