Brannagan nærmer seg utlån

Unggutten Cameron Brannagan ligger an til å bli lånt ut til Wigan for hele kommende sesong.

5. aug 2016 kl 13.50 Marius Rabben

Den 20 år gamle midtbanespilleren forventes å slutte seg til Championship-klubben denne helga, opplyser Liverpool Echo.

Wigan har godtatt Liverpools låneklausul om å spille minst 75 prosent av kampene, hvor låneklubben straffes økonomisk hvis de ikke innfrir kravet.

Ifølge lokalavisen var Wigan villig til å betale én million pund for å sikre seg Brannagan på permanent basis, men Jürgen Klopp har latt seg imponere og ser på ham som en spiller for fremtiden.

Vil venne seg til «voksenfotball»

Etter å ha fått ni opptredener for førstelaget forrige sesong, har Brannagan spilt i samtlige treningskamper bortsett fra én i sommer.

SPILTE MOT WIGAN:
SPILTE MOT WIGAN:  Brannagan startet kampen og spilte én omgang mot Wigan da Liverpool slo dem i en treningskamp 17. juli.

20-åringen, som har vært en del av klubbens akademi siden har var fem, fortalte samme avis i juli at han ville likt muligheten av å få spille på utlån hvis han ikke får regelmessig spilletid i Liverpool kommende sesong.

– Det ville vært bra for meg som unggutt å få regelmessig erfaring med voksenfotball, sa han.

– Det er et stort steg opp fra å spille U21-fotball til Premier League, med tanke på hvor hurtig tempoet er. Et lån, ved å spille i Championship mot voksne menn, ville vært god erfaring for meg.

Wigan åpner ligasesongen mot Bristol City borte lørdag, men Brannagan blir ikke signert i tide til å spille den kampen. I stedet kan han få en rolle i Liverpools treningskamp mot Barcelona, skriver Liverpool Echo, før han drar på utlån.

Ingen av klubbene har foreløpig bekreftet noen overgangsavtale.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]