– Coutinho kan bli like god som Messi

Liverpool-kaptein Jordan Henderson uttrykker sin beundring for lagkamerat Philippe Coutinho etter brasilianerens to flotte scoringer mot Arsenal.

17. aug 2016 kl 17.42 Einar Kvande

– Messi, Ronaldo og Suarez – disse blir betraktet som de beste spillerne i verden. Philippe har det som skal til for å bli en slik spiller. Han har arbeidsviljen og sulten som kreves, sier Henderson i et intervju med Liverpool Echo.

– Philippe er en fantastisk spiller for oss. Jeg har sett utviklingen hans på nært hold etter at han kom til Liverpool, og han er fortsatt bare 24 år, fortsetter Liverpool-kapteinen.

– Dersom han fortsetter å jobbe slik han har gjort, og fortsetter utviklingen i samme retning, er jeg sikker på at han vil bli regnet som en av verdens beste spiller om ikke så alt for lang tid. Han er fortsatt veldig ung.

– Forhåpentligvis går det ikke lang tid før folk omtaler ham i samme åndedrag som Messi og de andre. Vi må hjelpe ham så han holder seg skadefri og fortsetter å spille slik han har gjort, for han var strålende mot Arsenal.

KAN BLI BEDRE
KAN BLI BEDRE  Jordan Henderson mener at Liverpool-spillerne må bli bedre til å beskytte eget mål.

– Det var en god seier for oss, og vi hadde selvsagt tatt dette resultatet før kampen. Vi må være godt fornøyd med de tre poengene, men vi vet det er ting vi må forbedre oss på foran helgens kamp.

– I første omgang spilte vi ikke så godt som vi ønsker å gjøre. Vi kom ikke skikkelig i gang før de scoret.

– De siste 10-15 minuttene av første omgang var bedre av oss. Da klarte vi å holde bedre på ballen, og Philippe leverte varene og sørget for at vi utlignet med frisparket sitt. Det var et viktig mål, og et utrolig skudd. Det førte oss inn i kampen, og det så ut som vi spilte med mer selvtillit etter den scoringen.

- I pausen snakket manageren om hva vi måtte gjøre bedre, og jeg følte vi klarte det i andre omgang.

– Burnley blir en tøff test

Liverpool har Daniel Sturridge og James Milner tilbake i full trening, etter at de sto over Arsenal-kampen, men skulderskaden til Sadio Mane er en bekymring foran kampen mot Burnley.

– Vi har mange talentfulle angrepsspillere nå. Vi så veldig farlige ut til tider mot Arsenal. Vi har mye fart og kreativitet i siste tredel av banen, sier Henderson.

– Vi scoret noen flotte mål, men vi må bli mer solide bakover og beskytte målet vårt bedre. Arsenal fikk et løft etter at de gjorde sitt andre mål, og vi ble liggende litt for mye bakpå, og inviterte dem til å presse. Dette er noe vi må jobbe med.

– Vi klarte å ri stormen av, og fikk de tre poengene, noe som vi er veldig godt fornøyde med. Men vi vet vi kan prestere enda bedre.

– Burnley blir en helt annen test, og en tøff test. Vi må jobbe hardt, og bygge videre på denne prestasjonen som lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]