– Den perfekte scoringen

Jürgen Klopp karakteriserer Adam Lallanas scoring mot Arsenal som «den perfekte scoring».

18. aug 2016 kl 14.04 Einar Kvande

Lallana var en av flere spillere som var i feltet klare til å motta Georginio Wijnaldums innlegg fra venstre.

På dagens pressekonferanse på Melwood ville journalistene vite om Lallana har fått i oppgave å gjøre flere mål denne sesongen.

– Jeg husker en samtale jeg hadde med Lallana forrige sesong. Jeg vet ikke eksakt når det var, men han kom for å slå av en prat med meg. Jeg mente egentlig ikke dette var noe problem. Selvsagt kan alle score flere mål, men jeg var godt fornøyd med hans prestasjoner og vi scoret mål, svarte Klopp.

– Dette er ikke noe du kan tvinge frem. Du kan ikke si til en spiller «kom igjen, gjør flere mål».

Vil ha mange spillere inn i feltet

– Det du kan gjøre er imidlertid å sørge for at flere spillere kommer i posisjoner hvor de kan score, og det var grunnen til at jeg likte Adam Lallanas mål mot Arsenal spesielt godt. Det er seks spillere inne i feltet. Det er et tegn på godt spill av laget og at selvtilliten er i orden. Det er veldig viktig at vi har flere ulike muligheter inne i feltet.

– Gini kunne slå innlegget, og han hadde tre spillere han kunne velge å slå ballen til. Adam var den som var kjappest i avtrekkeren, og som avsluttet angrepet. Det var den perfekte scoring, etter min mening.

– Det handler ikke om å score mål, men om å komme i de riktige posisjonene for å utgjøre en trussel. Alle kan score mål, og de har alle scoret mål i løpet av livet.

– Det handler om å ha nok selvtillit og være nærme nok i de riktige situasjonene, slik at du virkelig får muligheten til å score.

– Adam spiller i en ny posisjon. Men den er ikke så ny for ham. Vi har forandret stilen litt, men han er fortsatt en veldig offensiv spiller. Han må fortsatt være i og rundt straffefeltet i slike situasjoner, og det var han denne gangen også – noe som var bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]