– Det finnes ikke definerte posisjoner i moderne fotball

Slik svarer Jürgen Klopp på kritikken fra Daniel Sturridge.

26. aug 2016 kl 00.36 Arve Vassbotten

Daniel Sturridge uttalte etter ligacupseieren mot Burton, at han var lite fornøyd med å bli brukt på kanten istedenfor i sin naturlige posisjon som midtspiss. Til det har Jürgen Klopp følgende å si:

– Man har ikke disse definerte posisjonene i fotball lenger. De finnes ikke, sier tyskeren i et intervju med Liverpool Echo.

– Selvsagt har du de defensive som har litt mer av det. Men man kan si at alle er ansvarlig for alt. Man er involvert i offensive situasjoner og defensive.

– Ingen vet hva nummer 10 er

– Man kan ikke stå på topp og vente på at neste mål skal komme. Slik fungerer det ikke. Alle disse spillerne er involvert over alt. De trenger å ha flere ferdigheter. Tekniske ferdigheter, pasningsferdigheter, taktiske ferdigheter, og i en ideell verden fart og å være i god form. Det er hvordan spillerne burde være, og hvor nærmere de er angrepssonen trenger de også avslutningsferdigheter.

– Det er ikke noe problem når en spiller sier at «det er ikke min favorittposisjon». Spør alle mine offensive midtbanespillere hva som er deres favorittposisjon, og de vil si nummer 10.

– Men ingen vet hva 10 er. Det er den mest intense forsvarsposisjonen i fotball fordi du er involvert i alt. Det er slik det er, men ingen tenker på det, bare at nummer 10 alltid er involvert i kampen.

Fleksibel fotball

– Det er det samme med James Milner. Hvis du spør han om hvorfor han ikke vil spille back, så vil han svare at det er fordi han ikke blir involvert i kampen. Men i vårt spill har backen nesten ballen 70 prosent. Ikke tenk på det, bare spill fotball, sier Klopp.

– Jeg ønsker ikke å spille med Daniel på siden, men han kan spille der. Men i avgjørende øyeblikk trenger han å være involvert i avslutningssituasjonene. Det er fleksibel fotball, slår Liverpool-manageren fast.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]