– Det handler ikke om å rotere på laget

Mangelen på europacupspill gir Jürgen Klopp muligheten til å stille med sitt beste tilgjengelige lag hver uke.

11. aug 2016 kl 19.07 Marius Rabben

Den svake tabellplasseringen i Premier League gjorde at det i Europaliga-finalen i mai også sto om en billett til Champions League kommende sesong. Men nederlaget for Sevilla sørget isteden for at Liverpool ikke skal spille utenfor balløya.

– Da vi tapte Europaliga-finalen, var den helt verdiløs. Bare en stor skuffelse, sier Jürgen Klopp til det offisielle Liverpool FC-magasinet.

– Til syvende og sist er det eneste positive med å ikke spille i Europa League dette året at vi har mer tid til å trene, og det skal vi helt klart benytte oss av.

Foto: Propaganda

Gjennom sommeren har Liverpool-spillerne flere ganger hatt triple treningsøkter om dagen. Når sesongen kommer i gang, får Klopp ofte en ukes tid på feltet mellom kampene.

– Må pushe hverandre

– Derfor må vi lage et veldig sterkt lag – i den beste forståelsen av ordet «lag». Vi må ha konkurranse om plassene, sier han.

– Vi trenger å ha en situasjon hvor spillerne pusher seg selv og hverandre for hver posisjon, og at de ønsker å være på laget fordi de har tid til å restituere seg.

– Så nå må man ikke endre mye på laget mellom to lørdags- eller søndagskamper; det handler ikke om å rotere. Det dreier seg om hvem som er klare nå. Hvem er klar til å prestere slik vi trenger i hver spesifikk kamp?

Sesongåpningen finner sted borte mot Arsenal søndag klokka 17.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]