U18:Dhanda senket Man. United

Ungguttene kunne juble for tre poeng i nordvestderbyet, og vant sin andre kamp av to mulige hittil denne sesongen.

20. aug 2016 kl 11.58 Marius Rabben

(Manchester United U18 – Liverpool U18 1–2): Det ble en nervepirrende avslutning mot et bedre og mer offensivt United-lag etter pause.

Begge lag kom til sjanser de siste 45 minuttene, og det var jevnspilt, men vertene fikk til et brukbart sluttrykk i jakten på utlikning. Grabara i Liverpool-buret sto imidlertid strålende, og sammen med aggressive, gode forsvarere stanget United mot veggen uten resultat det siste kvarteret.

Alt i alt en god kamp av Liverpool, som var best i brorparten. Godt gjenvinningsspill, raske kombinasjoner, flere fine angrep og oppofrende forsvarsarbeid ble kronet med tre nye poeng.

2. omgang:

SLUTT!

90. min: Burkhart viser fart og avslutter lavt mot det lengste hjørnet. Grabara redder glimrende.

90. min: Tre minutter legges til.

88. min: United-angriper Gomes kommer til en god avslutning fra distanse, men Grabara redder flott uten store problemer.

82. min: United kommer stadig til skumle nesten-sjanser. Gjestene blir trykket bakover.

81. min: En oppofrende blokkering av Parker i boksen redder Liverpool fra å miste ledelsen. United spiller fint og på tvers foran mål, men avslutningen går rett i den taklende Liverpool-stopperen.

80. min: Umiddelbart kommer McAuley i en situasjon hvor han roper på straffe etter å ha gått i bakken. Dommeren vinker ham opp igjen.

79. min: Liverpool bytter igjen. McAuley kommer inn for Adekanye.

73. min: Hjemmelaget jakter tydelig på utlikningen og har spilt bedre etter enn før pause. Liverpool slipper imidlertid ikke særlig mye igjennom. Samtidig utgjør de raske angriperen stadig en trussel på kontringer.

70. min: United-back Hamilton sliter med en smell og byttes ut. Inn kommer Bohui.

70. min: Bonnen viser seg frem igjen, denne gangen fra høyresiden, og kommer seg inn i boksen. Grabara redder avslutningen.

65. min: United bytter ut Buffonge til fordel for Burkart.

64. min: Camache kommer inn for Liverpool. Toni Gomes går ut.

62. min: Millar får en stor sjanse fra skrått hold, men United-keeperen redder.

61. min: Liverpool bytter inn 16 år gamle Hunter for Kane.

56. min: 1–2! Boonen reduserer for vertene. En flott pasning bak Parker sender Boonen fri på venstresiden i boksen, og fra skrått hold hamrer innbytteren inn Uniteds første for dagen.

54. min: United kommer til et brukbart skuddforsøk ved Whelan fra snaut 20 meter, men avslutningen går til side for mål.

52. min: Glirmende forarbeid og pasning av Dhanda sender Gomes gjennom. Avslutningen alene med keeper, dog noe skrått mot høyre, reddes og bokses ut til corner.

48. min: United holder på ballen innledningsvis, men sliter foreløpig med å finne rom og skape sjanser mot et kompakt Liverpool-lag.

46. min: Den andre omgangen er i gang.

Pause:

En underholdende omgang mellom to aggressive lag på en våt, rask bane. Vertene kom tidlig til en stor målsjanse ved Chong, men Liverpools polske keeper, Grabara, viste seg frem med en god redning. Bortelaget tok gradvis mer kontroll på oppgjøret, beholdt ballen i laget og styrte tempoet, og Dhanda scoret to ganger på ni minutter omtrent midtveis i omgangen. Adekanye var nest sist på begge målene. Gomes har vært nærme med et flott saksespark, og det er en fullt fortjent ledelse halvveis.

1. omgang:

45. min: Dommeren blåser for pause to minutter på overtid.

45. min: Liverpol trykkes bakover i sluttsekundene.

44. min: United forsøker å etablere et spill.

38. min: Liverpool-stopper Masterson hindrer vertene fra å avslutte på mål to ganger i løpet av få sekunder. Gjestene har mest ballkontakt.

32. min: Adekanye trenger behandling for en smell, men kommer heldigvis tilbake ut på banen igjen. Nederlenderen har slitt mye med skader siden han kom til klubben i fjor sommer.

29. min: 0–2! Dhanda dobler ledelsen! Glimrende spill av Liverpool, der Kane stikker ballen inn til Adekanye i boksen, og Dhanda tar umiddelbart over på vei inn sentralt. Han plasserer ballen behersket tilbake i nærmeste hjørne.

25. min: Adekanye utfordrer fra høyresiden og legger hardt inn. United klarerer ballen ut av spill.

20. min: 0–1! Dhanda sender Liverpool i ledelsen med et velplassert, lavt skudd fra omtrent 20 meter.

15. min: United tvinges til å bytte grunnet hamtringskade på Dearnley. Inn kommer Boonen.

13. min: Gomes kommer svært nær scoring med et lekkert saksespark. United-keeperen må ut i full strekk og slår ballen til corner. Glimrende innlegg av Kane i forkant.

8. min: Liverpool har et lite overtak på banespillet, men uten å ha skapt nevneverdig så langt.

6. min: Glimrende redning av Liverpool-keeper Grabara når vertenes Chong får avsluttet fra god posisjon i boksen.

4. min: Adekanye slår hjørnesparket rett i nærmeste stolpe. United får etter hvert klarert.

4. min: Dhanda kommer til kampens første skuddforsøk, men avslutningen fra drøyt 16 meter går via en motspiller og ut til corner.

1. min: Manchester United tar avspark i regnværet på hjemmebanen til Altrincham FC.

Før kampen:

Etter komfortable 4–0 over Blackburn mandag venter et klassisk nordvestderby mot rivalene fra Manchester lørdag klokka 12.

Liverpools lag: Grabara; Whyte, Masterson, Parker, Lewis; Coyle, Kane (Hunter 61), Millar; Adekanye (McAuley 79), T. Gomes (Camacho 64), Dhanda. Benk:Johnston, Brewster

Uniteds lag: Moutha-Sebtaoui, Warren, Tanner, Hamilton (Bohui 70), Dunne, Sang, Whelan, Dearnley (Boonen 15), Buffonge (Burkart 65), Gomes, Chong. Benk:Johnstone, Kenyon, Bohui