Drømmer om førstelagsplass på Anfield

Tenåringen Ryan Kent har fått sine første kamper for Barnsley, og tror han vil dra nytte av en sesong på nest øverste nivå.

16. aug 2016 kl 09.17 Marius Rabben

Den raske kantspilleren har startet begge ligakampene til Barnsley hittil i august. I helga kom den første seieren, med 2–0 over opprykkskandidaten Derby.

Kent, som er lånt ut for hele sesongen, var sentral fremover, involvert i spillet foran det første målet, og kom selv nærme med et hardt stolpeskudd.

– På vei til å juble

– Jeg var litt skuffa over å treffe stolpen. Jeg var på vei til å juble, men målene vil forhåpentlig komme til slutt, sier Kent, ifølge The Star.

Avisen skriver at 19-åringen imponerte i sin første hjemmekamp i Championship.

– Forsvaret gjør alt for å forhindre mål, og det er opp til oss, angrepsspillerne, å komme seg fremover, skape sjanser og score mål, fortsetter han.

– Det var en veldig vanskelig kamp. De satte oss på prøver bakover, og det var veldig fysisk, veldig krevende, men gutta kjempet seg gjennom det. Vi klarte å få to mål og holde det ut kampen.

Klar for å vise seg frem

Kent debuterte offisielt for Liverpools førstelag mot Exeter borte i FA-cupen i januar, men har ofte trent foran Jürgen Klopp på Melwood. Han fikk også vise seg frem i flere treningskamper i sommer.

– Drømmen er å komme inn på Liverpools førstelag. Men jeg vet jeg må ta noen steg, sier hurtigtoget.

– I forrige sesong var jeg lånt ut til Coventry i League One, og nå er jeg i Championship. Jeg tror jeg nå er klar for å vise hva jeg er kapabel til i Championship for å komme til neste nivå.

Neste kamp for Barnsley er hjemme mot QPR onsdag kveld, før Huddersfield venter borte lørdag ettermiddag.

Flere utlånte i aksjon

Av Liverpools utlånssoldater startet for øvrig også Jack Dunn, Danny Ward, Ryan Fulton og Ádám Bogdán sine respektive ligakamper lørdag.

Dunn, avbildet på forsiden av kampprogrammet til Morecambe, utliknet til 1–1 mot Blackpool på straffe og fikk 88 minutter da laget hans vant 2–1. Det var scouserens fjerde mål på to kamper.

Fulton sto hele kampen for Chesterfield i 3–0-seieren over Swindon, for øvrig uten en skadet Lloyd Jones i troppen. Huddersfield-keeper Ward vartet opp med en rekke redninger mot Newcastle – inkludert en strafferedning, der returen riktignok ble satt i mål. Huddersfield vant 2–1. Bogdán sto hele kampen da Wigan vant 3–0 over Blackburn.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]