Echo tror Matip blir Lovrens faste makker

Joel Matip er nå helt skadefri, og Liverpool Echo tror at den tidligere Schalke-spilleren blir førstevalget som Dejan Lovrens makker i midtforsvaret i tiden som kommer.

23. aug 2016 kl 12.21 Einar Kvande

I går kveld kom det frem at Jürgen Klopp åpner for å låne ut Mamadou Sakho. Samtidig ønsker Liverpool-manageren å beholde Lucas Leiva i klubben ut brasilianerens kontraktstid.

James Pearce i Liverpool Echo slår fast at Klopp er av den formening at en kort periode borte fra Anfield kan være til nytte for Sakho, som nå nærmer seg et comeback etter fire forferdelige måneder.

I april beskyldte UEFA Sakho for å ha feilet en dopingtest, noe som førte til at franskmannen gikk glipp av Europaligafinalen i Basel og EM på hjemmebane. Sakho ble etter hvert renvasket for dopingbeskyldningene, men ble så sendt hjem fra Liverpools preseason-tur til USA for gjentatte brudd på klubbens reglement.

Echo ramser opp at 26-åringen kom for sent til flyet til USA, han kom for sent til et måltid med laget og han møtte ikke opp til en behandlingstime for akillesskaden han har slitt med i hele sommer. Dette mente Klopp var mangel på respekt for klubben og lagkameratene.

Sakho er nå tilbake i lett trening på Melwood, men Echo mener at sjansene for et comeback for Liverpool fortsatt synes å være langt unna.

Klopp vurderer som nevnt å låne bort Sakho for at han skal få spille fast førstelagsfotball i en annen klubb. Manageren er av den formening at dette vil få franskmannens karriere på fote igjen.

Lucas blir trolig værende i klubben

Klopp er godt fornøyd med alternativene han har på stopperplass, etter å ha hentet Joel Matip fra Schalke og Ragnar Klavan fra Augsburg.

I tillegg har han altså anvendelige Lucas i bakhånd, som også er en mulighet som midtstopper. Echo skriver at Joe Gomez heller ikke er langt unna et comeback etter et 10 måneder langt skademareritt.

Klopp blokkerte en mulig overgang til Galatasaray for Lucas tidligere denne måneden, fordi han ønsket å beholde den brasilianske midtbanespilleren. Dersom Lucas selv ikke krever en overgang før transfervinduet stenger i neste uke vil han bli i Liverpool ut sesongen, og dermed ut kontraktstiden sin med klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]