Fem ting vi lærte fra Arsenal-kampen

Tre poeng, syv mål, mye imponerende og noe bekymringsverdig. Fem ting vi lærte fra 3-4 på Emirates.

15. aug 2016 kl 11.31 Arild Skjæveland

En kan slutte å nevne Vålerenga hver gang Klavan skal diskuteres

Ja, Ragnar Klavan fikk fem minutter for Vålerenga i løpet av sitt tre måneder lange opphold i Vålerenga. Vålerenga hadde et sterkt forsvar, Klavan var 18 år, og overgangen ble ikke gjort permanent. 12 år etter har han vunnet ligaen i Nederland med AZ Alkmaar, og senere gjort sakene sine bra i Augsburg hvor han hver sesong har spilt over 30 kamper.

Planen var neppe at estlenderen skal bli Liverpools førstevalg i midtforsvaret, men dersom han fortsetter som i går kan han fort bli det. Liverpool slapp inn tre mål, men Klavan var trygg, god i duellene og bra i pasningsspillet. Basert på oppkjøringskampene og gårsdagen fortjener han å beholde plassen.

En ny venstreback er helt nødvendig

Alberto Moreno har dessverre fortsatt der han slapp forrige sesong, da han var direkte håpløs mot gamleklubben i Europa League-finalen. Liverpool har blitt linket til venstrebacker i hele sommer, og gårsdagen viste hvorfor. Han har sine kvaliteter, men er så alt for svak i posisjoneringen, og helt hodeløs når han stuper inn - og det ser ikke ut til å bli bedre.

Gary Neville meldte på Sky Sports at det var bedre å starte med 10 mann enn med Alberto Moreno på backen, og at en allerede var et mål ned med spanjolen der. Den kritikken blir nok litt for hard, men mange hadde nok håpet på Jonas Hector, som fredag signerte ny langtidskontrakt med Køln. Dersom en får inn store penger for Christian Benteke kan en godt bruke store penger på ny back.

Sadio Mané - wow

Liverpool brukte store penger på Sadio Mané i sommer, og ikke alle var like fornøyd med det på sosiale medier. I går fikk han vist hva han kan, og dersom han skulle fortsette slik vil han være verdt hvert eneste pund. Et konstant uromoment, og en fart med og uten ball en knapt har tidligere.

Senegaleseren kan tydeligvis bekle mange posisjoner, og kan bli en meget nyttig mann for de røde fremover. Javel, så kom han fra Southampton, han også - men dersom han leverer som dette, hvem bryr seg?

Coutinho løfter seg enda et hakk?

Philippe Coutinho har scoret mer og mer for hver sesong han har vært i Liverpool, og startet sesongen med to scoringer på Emirates. I tillegg til å ha vært involvert i 2-1 målet, og kunne vært helt alene med Petr Cech dersom han ikke ble tatt av krampa på stillingen 3-1. Er dette sesongen der brasilianeren hever seg enda et hakk, og etablerer seg som en spiller i verdensklasse?

Han har scoret på frispark før, men dette var nok hans beste noen gang. Dersom Liverpool også blir farlige fra frispark utenfor boksen, slik en var med Steven Gerrard og Luis Suarez på laget, har en enda en angrepstrussel.

JUBEL:
JUBEL:  Liverpool vinner 4-3 på Emirates.
20 færre kamper denne sesongen

De 18 minuttene der Liverpool scoret fire ganger var ekstreme. Fullt kjør, og en voldsom energi. Forrige sesong spilte Liverpool 38 ligakamper, og 25 kamper i andre turneringer. Uten Europa League denne sesongen kan en håpe at Jürgen Klopps mannskap vil ha energi til å vise mer av dette - og da kan det virkelig bli en underholdende sesong.

La oss håpe….

Har du innspill til journalisten?
[email protected]