Fikk vite om salget gjennom pressen

Joe Allen føler at overgangen hans til Stoke City kunne ha blitt bedre håndtert, men bærer ikke nag.

19. aug 2016 kl 09.30 Arild Skjæveland

Joe Allen var på ferie på Ibiza i juli da han fant ut at han skulle selges til Stoke. I helgen får han trolig sin debut på Britannia Stadium, når Mark Hughes sine menn tar i mot Pep Guardiolas Manchester City.

– Jeg fikk faktisk en tekstmelding fra en venn som gratulerte meg med overgangen da jeg ikke visste om den kom til å gå i orden. Når du ikke vet om klubben har tenkt å selge deg eller beholde deg, og spesielt når du spør om det, er skuffende, sier Joe Allen i et stort intervju med Telegraph.

– Det å finne ut at de har akseptert et bud for deg gjennom pressen er ikke den beste måten å gjøre det på, om jeg skal være ærlig. Kommunikasjonen var ikke bra, men så snart Liverpool aksepterte et bud forsto jeg hva intensjonene deres var for meg. Det var litt rart, men det er slik ting skjer av og til. Det var ikke noen skikkelig avskjed, men jeg er ikke den mest sentimentale uansett. Det betyr ikke noe nå, for jeg sitter her og fikk overgangen jeg ønsket, sier waliseren.

STORSPILTE I EM:
STORSPILTE I EM:  Joe Allen storspilte for Wales i EM.

Stoke la 13 millioner pund på bordet for 26-åringen.

– Jeg kom ikke til å være lykkelig før jeg spilte fast. Jeg er 26 år nå, og de neste fire-fem år kommer til å være mine beste. Jeg gleder meg til dette, for ambisjonene for Stoke er forbedring. I de tre sesongene under Mark Hughes har du sett progresjonen laget har hatt, med spillerne han har hentet inn og spillestilen han har innført.

Da Joe Allen signerte for Liverpool i 2012, var det midt under filmingen av serien Being Liverpool.

– Det var en av tingene som skremte meg! Jeg husker at jeg kom gjennom døren, og der var et kameracrew. Det er et eksempel på hvor jeg var utenfor min komfortsone. Jeg er ikke så begeistret for slike ting. Jeg er en fotballspiller, og jobben min er å være ute på banen. Jeg har alltid vært en lagspiller, og min rolle er å få laget til å fungere bedre.

Han er likevel ikke bitter på Liverpool, etter fire år på Anfield.

– Det å spille fast kom ikke til å skje, og sånn er det. Når du ser på kvaliteten og alderen på spillerne Liverpool har på midtbanen, tror jeg at jeg måtte ventet på skader og suspensjoner. Når du har vært der i fire år må du håpe på mer enn det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]