– Forholdet til akademiet er perfekt

Bruken av unggutter på A-laget viser akademispillerne at den store muligheten er til stede, mener manageren.

8. aug 2016 kl 22.50 Marius Rabben

– Jeg har hatt mange gode samtaler med folkene på akademiet. Alex Inglethorpe gjør en briljant jobb der, sier Jürgen Klopp i et intervju med lokalavisen Liverpool Echo.

De røde ga en rekke unge spillere sjansen på førstelaget forrige sesong, og i sommer har tenåringer som Ovie Ejaria, Ben Woodburn og Trent Alexander-Arnold vært inkludert i oppkjøringen.

– Akademiet har gjort det bra

Sheyi Ojo, Ryan Kent, Kevin Stewart, Danny Ward, Connor Randall og Joe Maguire fikk alle sine førstelagsdebuter av Klopp, mens spillere som Cameron Brannagan og Pedro Chirivella ble satset videre på.

– Det er åtte eller ni. Hva er det vi ønsker? Vi ønsker 20 stykker med denne kvaliteten, sier Liverpool-manageren.

– Det er et stort antall spillere. Vi må skape bedre situasjoner for å gjøre dem bedre. Akademiet har gjort det bra ved å få dem opp på dette nivået.

FÅR SJANSEN:
FÅR SJANSEN:  Ovie Ejaria, Cameron Brannagan og Trent Alexander-Arnold var alle med troppen til USA i sommer.

Umiddelbart etter å ha blitt ansatt på Anfield i oktober i fjor, var Klopp på akademiet for å få oversikt over spillere, trenere og utviklingsplanen. Men der tidligere managere ofte har hentet inn nye folk, fortsatte Klopp med akademidirektør Inglethorpe og de øvrige trenerne.

– Jeg forandrer bare på ting hvor jeg kjenner til situasjonen. Jeg ville aldri endret noe kun for endringens skyld, sier han om avgjørelsen.

– Jeg vet ikke om vi kunne gjort det bedre, men jeg vet at de har gjort en bra jobb.

– Må vite at muligheten er der

Utviklingen av unge spillere kan også sørge for at flere scousere får plass på førstelaget. Etter at Jon Flanagan nylig ble lånt ut, er det i dag bare 20 år gamle Connor Randall som er lokal i Klopps stall. Men tenåringen Alexander-Arnold, som har imponert Steven Gerrard, er blant talentene fra Merseyside.

– Først og fremst handler det om fotball. Det er helt klart fornuftig at vi har et stort antall engelske spillere. Og hvis det er en spiller som er scouser og kan spille fotball, så bør vi absolutt gå for ham. Men det er ikke det første vi tenker på, sier Klopp.

Den unge satsingen til tyskeren er enorm motivasjon for spillerne i ungdomsavdelingene. U21-spiller Tom Brewitt sa i juli at Klopp har vist at det finnes en klar bane, og at han gir talentene håp om gjennombrudd.

– Det er slik det bør være. Det må vite at muligheten er der. Å si det, er en ting; å vise det, er noe helt annet. Disse gutta vet nå at dersom de utvikler seg og tar de neste stegene, så har de en real fremtid her, forteller Klopp.

I MÅLPROTOKOLLEN:
I MÅLPROTOKOLLEN:  16 år gamle Ben Woodburn scoret to ganger for Liverpools førstelag under sommerens treningskamper. Her mot Wigan.

– Selv om de ikke har en fremtid her, må Liverpool sørge for å skape en situasjon hvor spillerne som ikke slår igjennom på førstelaget i det minste får spille i Championship og ha potensialet til å spille i Premier League. Championship er en utrolig liga med intens fotball.

Ingen planer om store endringer

Samarbeidet mellom A-laget og akademiet er blitt styrket etter at Pep Lijnders ble flyttet opp til Melwood av Brendan Rodgers i fjor sommer.

– Pep Lijnders er vår akademimann, om du vil, i førstelagsstaben. Forholdet til akademiet er perfekt, fortsetter sjefen.

– Det er absolutt ingen grunn til å endre på dette. Det handler ikke om å bytte ut folk; noen ganger dreier det seg om å endre på en situasjon. Hvor kan vi lage en enda bedre situasjon for dem?

– Vi er nødt til å fortsette å jobbe med tingene vi kan gjøre enda bedre, men det betyr ikke å bytte ut mennesker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]