Forventes ikke startplass i ligaåpningen

Burnleys manager sier Jon Flanagan henger noe etter fysisk sett grunnet få kampminutter i sommer, men tror scouseren henter seg fort inn.

8. aug 2016 kl 15.18 Marius Rabben

23-åringen var ikke med Liverpool-troppen til USA i påvente av en avtale med Burnley denne sommeren, og sluttet seg til laget for et sesonglangt utlån i forrige uke.

Nå skal han testes før Premier League-starten hjemme mot Swansea lørdag ettermiddag.

– Skal sørge for at han er klar

– Han må jobbe litt, så han får en periode til å bli virkelig klar, sier Burnley-manager Sean Dyche til lokalavisen Burnley Express.

– Vi får se til helga, og vi skal gjennomføre noen tester de neste dagene, men han har ikke spilt mye fotball, så vi skal sørge for at han er bra nok til å spille istedenfor å være i tvil. Vi skal teste ham.

Ettersom spillere ikke kan møte klubben de er utlånt fra, er Flanagan uaktuell mot Liverpool i 2. runde. Blir han ikke med til helga, kan debuten derfor komme borte mot Chelsea lørdag 27. august.

Dyche forklarer at Flanagan er litt bak fysisk sett etter å bare ha spilt tre omganger i sommer.

– Ivrig etter å komme i gang

– Her sørger vi for at spillerne er klare til å spille istedenfor å bruke selve kampene til å forberede dem, så det er noe arbeid å gjøre, men han har en bra karakter, og han vil finne seg fort til rette i stallen.

De siste årene har den unge forsvareren slitt med lange skadeopphold grunnet kneproblemer, men Dyche har ingenting å utsette på Flanagans generelle form.

– Jeg tror han er ivrig etter å legge den perioden bak seg og komme i gang med fotballen. Han er fortsatt ganske ung, men han har mye erfaring ved å spille for et lag som var nå nær å vinne tittelen. Den erfaringen tror jeg er verdt mye.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]