Godt fornøyd med forsvarsspillet

Etter at Jürgen Klopp hadde fått summet seg litt etter 1-1 på White Hart Lane, konkluderte manageren med at han var godt fornøyd med forsvarsspillet og at laget har fått en start på sesongen som han kan jobbe videre ut fra.

27. aug 2016 kl 17.58 Einar Kvande

– Jeg føler meg fortsatt litt skuffet, selv om vi tok ett poeng mot Tottenham. Når vi spiller som dette, mener jeg at vi kunne ha vunnet kampen, men det er som det er. Vi må akseptere det som skjedde, innledet Klopp pressekonferansen etter matchen.

– Vi gjorde en feil i forbindelse med scoringen deres, og de hadde også en heading fra Alderweireld som Simon gjorde en vidunderlig redning på. Et godt fotballag fikk ikke så mange flere sjanser enn det på hjemmebane. Det sier mye om forsvarsspillet vårt.

– Men på den annen side, så hadde vi flere sjanser til å avgjøre kampen. Vi hadde til og med en i det 92. minutt, men dessverre tok vi ikke vare på sjansene.

– Kampen viste igjen hva vi er i stand til, og hvor bra vi kan spille. Det handlet ikke bare om pressingen og slike ting, selv om vi også gjorde dette veldig bra. Vi var veldig fleksible i det offensive forsvarsspillet vårt, og deretter spilte vi fotball. Vi hadde vidunderlige sekvenser med pasningsspill og var målrettet i vårt spill.

– Ja, selvsagt skulle jeg ha ønsket at vi hadde vunnet, men nå må vi akseptere at vi bare fikk ett poeng, og det er ikke noe problem når vi møter Tottenham. De scoret et mål, og de kunne også ha vunnet kampen. Hadde de scoret på den headingen, ville det ha vært den samme kampen med med to scoringer for Tottenham, så vi må bare akseptere dette.

– Vi viste nok en gang at vi kan spille veldig godt, og det må vi vise i hver eneste kamp. Da vil alt bli bra.

Bedre med i kampen enn i fjor

Journalistene ba Klopp forklare hva forskjellen var på denne kampen og hans første kamp som Liverpool-manager, mot samme motstander på samme sted.

– Til syvende og sist sitter jeg igjen med en dårligere følelse i dag. Simon hadde en veldig god kamp sist vi møtte Tottenham her, og reddet oss, om du vil. I dag gjorde han en meget god redning, en strålende redning. Men vi var mye mer inne i kampen i dag.

Klopp fikk også spørsmål om Sadio Manes annullerte mål.

– Hva kan jeg si? Det var en vidunderlig scoring, etter strålende spill. Hva kan jeg si? Det var ikke kult, men det skjedde.

VAR DET OFFSIDE?
VAR DET OFFSIDE?  Jürgen Klopp syntes ikke det var kult at Sadio Manes flotte mål ikke ble godkjent.

De misbrukte sjansene til Liverpool ble også et tema på pressekonferansen.

– Du må skape sjanser. Du må ha disse situasjonene, og spillerne vet de burde gjort mål. Men Tottenham er ikke en kamp du vinner 4-0 eller 5-0. De er et lag som er veldig gode til å forsvare seg, og de har spilt lenge sammen, så det er vanskelig å skape sjanser mot dem.

– Vi skapte noen, og det er et godt tegn, men det er egentlig alt vi tar med oss når vi analyserer kampen når vi møtes igjen om 10 dager.

– Vi må bare akseptere det som skjedde, og konkludere med at resultatet ble 1-1. Uansett hva jeg sier nå, vil det ikke forandre resultatet. Vi må akseptere det, og det er hva vi gjør.

Noe å bygge videre på

– Burnley-kampen for en uke siden var ingen god opplevelse. Vi gjorde mye feil til feil tid, etter å ha hatt fin fremgang. Men selv der spilte vi god fotball, men vi lykkes ikke med den siste pasningen, og dermed skapte vi ikke så mange sjanser som vi gjorde i dag. Det var vår egen feil. Men vi er alle mennesker, og når vi analyserte kampen etterpå kunne vi ikke tro hvor store sjanser vi hadde fått om vi hadde slått en pasning til. Det var vanskelig å akseptere.

– Det er tidlig i sesongen, og vi har ikke hatt den enkleste starten, så slik sett er det greit. Jeg sitter her med fire poeng etter tre kamper, og det var ikke akkurat hva jeg ønsket meg, men dette er det grunnlaget vi har, og vi vil bygge videre på dette grunnlaget.

James Milner spilte nok en gang venstreback i stedet for Alberto Moreno.

–Du trenger flere spillere som kan spille i ulike posisjoner. Det eneste vi har konkludert med er at Millie kan spille der med den spillestilen vi ønsker å benytte oss av. En sideback er ikke bare en ving i det offensive spillet, han kan også være noe slikt som nummer åtte til tider. Dette er en veldig god rolle for Millie. Han må fortsatt venne seg litt mer til den, og lære, for han har 500 kamper, men ikke i denne posisjonen. Så dette må vi jobbe med, og slik er det for alle spillerne. Men vi er overbevist om at han kan spille i denne posisjonen, og det er derfor vi ikke har hentet inn andre spillere til denne posisjonen. Jeg er ikke overrasket over at han kan spille der.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]