– Han inspirerer alle på akademiet

U18-sjef Neil Critchley synes det er fantastisk at Jürgen Klopp er villig til å gi ungguttene en sjanse.

17. aug 2016 kl 11.47 Arild Skjæveland

I pre-season fikk spillere som Ovie Ejaria, Trent Alexander-Arnold og Ben Woodburn sjansen for førstelaget. U18-manager Neil Critchley mener det viser at Jürgen Klopp tenker «er du god nok, er du gammel nok».

– Dersom spillerne ikke får sjansen blir akademiet overflødig. Du må få en sjanse til slutt. Selvsagt må spillerne være gode nok også, men det er mange spillere i dette landet som bare ikke får muligheten for førstelaget, sier Critchley i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Det som er med Jürgen etter at han kom, er at han har brukt dem. Han gir dem den muligheten - både forrige sesong og i oppkjøringen til denne sesongen. Dersom det ikke inspirerer spillere og støtteapparat her tror jeg vi er i feil jobb eller feil klubb.

FIKK SJANSEN:
FIKK SJANSEN:  Ben Woodburn har fått muligheter i pre-season.

Han tror alle gir litt ekstra når de ser lagkameratene fra akademiet får sjansen.

– Det har vært fantastisk - helt fantastisk. En tenker «dersom han får sjansen - kanskje han også får sjansen». Det gir deg de 5-10 prosentene ekstra dersom du trenger det. Det skal ikke være nødvendig, men dersom du skulle trenge den motivasjonen så gir han deg den.

– Han har gitt dem tillit, og rapportene som kommer tilbake er positive - og det forventer du deg ettersom de blir brukt. Han ville ikke brukt dem dersom han ikke stolte på dem eller ikke mente de var gode nok. Han har en stor stall og mange spillere, så han kunne alltids ikke brukt dem, men de har kommet inn og gjort sakene sine bra. La oss håpe det fortsetter.

Critchley tror ingen vil hvile på laubærene, selv om de har fått smaken på førstelagsfotball.

– De har fått smaken på det nå, men ikke bare få den ene eller de to kampene, få fem, ti - bygg enn karriere. Kan du få det til i Premier League? Det er utfordringen for oss som støtteapparat og for spillerne selv.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]