Kritiserer engelsk fotball på TV 2:Høyere pris for svakere produkt

TV 2 skrur opp prisen for engelsk fotball.

8. aug 2016 kl 11.19 Arild Skjæveland

449 kroner må du ut med dersom du skal følge TV 2 sine Premier League-sendinger gjennom kabel, parabol eller fiber neste sesong. Det er en prisøkning på 100 kroner. Også prisen på TV 2 Sumo skrus opp, til 399 kroner.

Supporterklubben har mottatt mange henvendelser fra misfornøyde medlemmer, som føler at prisen for å følge laget sitt nå blir for høy.

Supporterklubbens formann, Pål Christian Møller, har sittet i en arbeidsgruppe under Supporterunionen for Britisk Fotball. De har hatt to møter med TV 2, men har ikke nådd frem med sitt krav om lavere priser.

– Vi er veldig lite glad for at prisen går opp, samtidig som kunden sitter igjen med et dårligere produkt. Denne gang er det enda større grunn til å være misfornøyd, ettersom innholdet i den nye pakken er mye mindre enn det var, sier Møller til liverpool.no.

Svekket produkt

– Det er flere ting som har skjedd de siste åra som har svekket produktet. Først fikk de kun lov å sende én kamp kl. 16.00 lørdagen, etter at de tidligere kunne vise flere kamper samtidig. Det er ikke TV 2 sin skyld, men var det første som skjedde som svekket produktet.

– Prisen ble satt opp, og så ble det begrunnet med at en skulle få norsk fotball inkludert, uten at noen har bedt om det.

– Cupturneringene er heller ikke inkludert lenger, og det samme gjelder Championship. Folk betaler en høyere pris, men risikerer å få se lagene sine mye mindre enn før. En ting er hovedkampen på lørdagen, da mindre lag vil bli vist langt færre ganger, men holder du med lag i divisjonen under, så er det per i dag ingen som har rettigheter til å vise det i det hele tatt.

KRITISK:
KRITISK:  Pål Christian Møller er kritisk til TV 2 sin prisøkning.

LFCTV borte fra Sumo

Samtidig som prisen har gått opp, tilbyr ikke TV 2 lenger LFCTV på Sumo. Kanalen forsvant tidligere i sommer, noe som førte til mange reaksjoner fra supporterklubbens medlemmer. Det er noe supporterklubben har videreformidlet til TV 2, og etter det vi erfarer er det samtaler om en ny avtale.

Bekymret for fremtiden

Møller synes det er en skummel utvikling, og spesielt med tanke på yngre supportere som kanskje vil se andre steder enn mot balløya. Hadde Liverpool kvalifisert seg for Champions League i tillegg, ville prisen for å ha tilgang til både Premier League og Champions League vært 800 kroner i måneden (349,- for Viasat, 449,- for TV 2 Sport Premium), etter at også Viasat har skrudd opp prisene.

– At prisen går opp og produktet blir dårligere kan på sikt gå utover interessen for engelsk fotball. Barn og ungdom er avhengig av foreldre som betaler for dette. Er du 13 år med et engelsk favorittlag kan du ikke gå på pub, men er avhengig av at din far eller mor betaler flere hundre kroner i måneden for at du skal kunne se laget ditt.

Nå forventer han at mange isteden vil velge å streame kampene, selv om det er ulovlig.

Ifølge VG kostet den nye Premier League-avtalen TV 2 hele 1,6 milliarder kroner. Det blir hevdet at avtalen for Norge er dyrere enn hele Skandinavia til sammen - på grunn av den enorme interessen her til lands. Budrunder der kanalene overbyr hverandre for å sikre seg rettighetene, fører til høyere priser - og det er supporterne som må betale.

TV 2 har ikke besvart våre gjentatte henvendelser for kommentar, men Kjetil Nilsen uttalte seg til Dagbladet i forrige uke:

– Vi vil hele tiden gjøre det vi kan for å levere et attraktivt tilbud til våre abonnenter. Per i dag har vi ikke avklart rettighetene til øvrig engelsk fotball. Vår betaling for rettighetene til Premier League har økt betydelig foran denne sesongen og det er dette som er grunnlaget for prisjusteringen, skrev Nilsen i en epost til Dagbladet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]