Ikke bekymret over skadene

Det var «noe veldig lite» som gjorde at Daniel Sturridge sto over generalprøven. Nå vil han vise seg om en spiss i verdenstoppen.

13. aug 2016 kl 14.29 Marius Rabben

– Jeg vet ikke om det er mange folk som kunne håndtert det samme som meg og fortsatt vært hvor jeg er i dag, og fortsatt vært positiv.

I et intervju med The Times forteller Sturridge at han ikke liker mediebildet av ham som skjør, og at han ofte spiller med skader.

– Hvorfor bør det overskygge Liverpool?

– Jeg føler jeg ligger under et mikroskop. Det er hele tiden: «Hva skjer med Daniel?» Det bør være: «Hva skjer med Liverpool?» Jeg er en del av laget, og that’s it.

– Dersom jeg har en liten smell, hvorfor bør det overskygge Liverpool? Da jeg sto over Barcelona-kampen, handlet det om noe veldig lite, ingenting seriøst, og det blir ordnet veldig raskt.

Spesielt mentalt mener Sturridge at han er sterkere enn mange.

– Men det går på at reportere må forstå at det de skriver har en effekt på spillere, fortsetter han.

– Enhver spiller bryr seg om hva en reporter skriver. Det påvirker ikke bare dem, men familiene deres, supporternes syn, klubbens syn. Reportere bør være mer ansvarlige.

– Spilt med mange skader

26-åringen ønsker å vise seg om en av verdens beste angripere.

– Jeg har spilt med mange skader, mange rifter, mange blåmerker. Kommer du på min alder, forstår du når kroppen er på grensen, når du ikke kan presse muskelspenninger, når du ikke kan presse deg med en smell. Det er alltid slitasje.

– Du spiller en kamp, du er utslitt, du kan ikke løfte beina, men dagen etter står du opp og løper igjen, du spiller igjen. Du får kanskje et spark dagen før kamp, men du trekker deg ikke fra oppgjøret. Jeg har alltid pushet meg selv, alltid ønsket å være suksessfull, alltid kjempet for å være en av de beste spissene i verden.

– Jeg bekymrer meg ikke over skader i det hele tatt. Det er noe jeg må akseptere. Gud ga meg denne kroppen og så mange talenter, så jeg må ta det tøffe med det enkle.

– Et privilegium

– Dersom jeg ikke var en talentfull fotballspiller, ville ingen brydd seg om jeg var skadet eller aldri spilte igjen. Jeg lever en sunn livsstil. Med tid skal jeg fortsatt vise folk at jeg er en av verdens beste spisser. Jeg tviler aldri på det.

Selv om det har vært flere mørke, lange perioder utenfor banen de siste årene, har Sturridge aldri latt seg knekke av overskrifter.

– Jeg har drømt om å være en profesjonell fotballspiller siden jeg var ung, så hvorfor skal jeg stoppe nå? Det er et privilegium å være i denne posisjonen. Hvorfor skal jeg bekymre meg over det som sies om meg i pressen?

– Du kommer ikke til å bli spurt om autografer av barn når du er 50 hvis du ikke er Pelé. Så bare omfavn det, bare si: «Vet du hva? Jeg er velsignet nå. Jeg er en som inspirerer unger til å ønske å bli profesjonelle spillere.» Jeg forteller barn i vanskelige situasjoner at de kan bli hva som helst i livet så lenge de vil det. Jeg velger ikke å være en rollemodell, men jeg er klar over at jeg er det.

Sturridge mener en generell dobbeltstandard påvirker folk i bedømmingen av fotballspillere, både på banen og som menneske.

Livet som rollemodell

– Skuespillere eller musikere kan bruke dop, drikke alkohol, bli avbildet naken, og folk ser fortsatt opp til dem. Og så har du fotballspillere som ikke kan bruke dop, ikke drikke alkohol ... vel, de kan, men ikke for mye. Fotballspillere bør ikke røyke, sier han.

– Alt sånt er det ikke meningen at vi skal gjøre fordi vi er rollemodeller. Skuespillere og musikere gjør det, og det blir ikke sett på som dårlig, det er nesten kult, men fotballspillere er plassert under et mikroskop som er for strengt. Det er fotballspillere som har ansvaret med å vise barn hva som er rett og galt.

– Fotball har gitt meg så mange opplevelser verden rundt, så mange ting jeg aldri kunne drømt om: å hjelpe familien min med å leve mer komfortabelt, være en som barn ser opp til, og å dra til utrolige steder er en velsignelse.

– Er du talentfull? Liker folk å se deg spille? Gleder du fansen? Jeg gjør de tingene. Jeg er fornøyd med karrieren min så langt. Det er fortsatt ting å vinne, ting å oppnå. Jeg ønsker å bli sett på som den beste spilleren i ligaen.

– Det er opp til oss

Foran den nye sesongen jobber Sturridge for å være Liverpools beste alternativ på topp. Jürgen Klopp sa under fredagens pressekonferanse at Sturridge er skadefri, men at han kanskje skal få noen flere treningsøkter under beltet før en sesongdebut.

Selv beskriver Sturridge forholdet med Klopp som positivt.

– Jeg tror han er interessert i spillere, uansett om de spiller eller ei. Han ønsker å hjelpe enhver spiller med å bli bedre, en 16-åring som nettopp har kommet inn eller en 36-åring.

Kan Liverpool vinne tittelen denne sesongen?

– Jeg håper det. Jeg har tro på lagkameratene mine, tro på staben, manageren, den utrolige fanskaren, stadion som er pusset opp; jeg kan ikke be om mer. Det er opp til oss å gjøre jobben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]