Ikke holdt nullen borte siden februar

Baklengsmålene mot Burnley var en fortsettelse på Liverpools negative trend borte fra Anfield.

21. aug 2016 kl 23.17 Marius Rabben

I fjor åpnet de røde sesongen med å holde nullen i begge sine første bortekamper. Forsvarsspillet imponerte mange supportere på vanskelige Britannia og Emirates.

Men tolv måneder senere har Liverpool holdt nullen i kun tre ligakamper til på bortebane: mot Tottenham i oktober, Sunderland i desember og Aston Villa i februar.

Rødtrøyene spilte fem bortekamper i Premier League og tre i Europaligaen – pluss to finaler – ut sesongen uten å holde buret.

Tosifret kamper uten «clean sheet»

Sammen med lørdagens nederlag i Burnley har Liverpool nå sluppet inn 18 mål på totalt elleve kamper, inkludert finalene, på fremmed gress siden 6–0-seieren over Aston Villa.

For to sesonger siden holdt laget til sammenlikning nullen borte i åtte ligakamper og ett cupoppgjør.

I sommer har klubben sluppet Martin Skrtel og Kolo Touré, og Joël Matip og Ragnar Klavan er hentet inn fra Bundesliga-klubber.

DEFENSIVE UTFORDRINGER:
DEFENSIVE UTFORDRINGER:  Ustabile prestasjoner har sørget for at Liverpool har måttet score minst to mål på bortebane for å vinne siden februar. Foto: Propaganda

Sistnevnte har sammen med Dejan Lovren startet i midtforsvaret begge kampene så langt. Nathaniel Clyne har spilt på høyresiden, mens Alberto Moreno ble vraket til fordel for James Milner etter ligaåpningen.

Den defensive midtbanen er hittil bekledd av Jordan Henderson og nyervervelsen Gini Wijnaldum. Marko Grujic fikk sine første ligaminutter på tampen av Burnley-kampen.

– Henger etter i forsvaret

Matip, som hadde en mindre skade i sommer, har varmet benken og foreløpig ikke fått debuten i Premier League.

Tidligere Liverpool-stopper Jamie Carragher mener imidlertid at forsvaret fortsatt «er et stort problem», og sier det bør forsterkes ytterligere før overgangsvinduet stenger 31. august.

– Storkjøpene er blitt gjort i motsatt ende av banen. Det ser ut som de fortsatt henger i forsvaret og til om med i den defensive midtbaneposisjonen, forteller han.

Klubben har for øvrig Mamadou Sakho på vei tilbake fra en akillesskade, og franskmannen skal ikke være langt unna å returnere til full trening. En akillesskade er også det som gjør Joe Gomez, etter å ha vært ute siden oktober, utilgjengelig. Lucas nærmer seg retur etter en hamstringskade.

To nye bortekamper før Main Stand-åpningen

Allerede tirsdag får Liverpool muligheten til å bryte rekken med innslupne bortemål når Championship-klubben Burton Albion er motstander i ligacupen.

Deretter venter Tottenham i London kommende lørdag, som den siste kampen før sesongens første landslagspause. Den første kampen foran nye Main Stand spilles mot Leicester lørdag 10. september.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]