Ingen konkrete tabellkrav fra eierne

Med Jürgen Klopp bak roret starter Liverpool med blanke Premier League-ark mot Arsenal. Eierne ønsker fremgang.

14. aug 2016 kl 08.28 Marius Rabben

Etter en svak åttendeplass i mai håper Liverpool-fansen at laget slår godt fra seg og finner tilbake til en topp-fire-plassering denne sesongen.

Flere store aviser tipper de røde på sjetteplass før åpningskampen mot Arsenal i ettermiddag. Selv har ikke Liverpools manager fått eller satt krav om hvor de havner på tabellen.

– Forhåpentlig kommer vi foran Arsenal. Det ville vært herlig. Om vi da er inne i topp fire, aner jeg ikke, sier Klopp, ifølge The Telegraph.

Vil se tilfreds tilbake på sesongen

– Man må være takknemlig for det man får, noe som er veldig viktig i livet. Hvis jeg hadde sagt i dag at førsteplass den eneste posisjonen som ville gjort meg fornøyd ved sesongslutt, hadde det vært tåpelig ettersom mange utfordrere, mange lag, sier det samme.

MER ENN TOPP FIRE?
MER ENN TOPP FIRE?  Klopp vil ha klubben tilbake i Champions League, men vet ikke før sesongstarten om han ville sagt seg fornøyd med en fjerdeplass.

Liverpools fordel, sammenliknet med forrige sesong, er imidlertid fraværet i europacupene, som gir laget betraktelig færre kamper og mer tid på treningsfeltet.

Klopp ser gjerne laget tilbake i Europas gjeveste klubbturnering om ett år, men vet ikke om det er nok til å gjøre ham fornøyd.

– Jeg ønsker å se veldig tilfreds tilbake på sesongen. Akkurat nå aner jeg ikke hva det vil bety. Det er klart at hvis vi hadde vunnet alt, så ville vi kanskje vært for fulle til å se bakover ... Det ville selvsagt vært herlig, vi har ikke spilt i Champions League på to år. Men jeg er ikke sikker på om jeg ville vært tilfreds.

– Ønsker utvikling og forbedring

Klubbens amerikanske eiere, Fenway Sports Group, har ikke gitt Klopp noen endelige mål for sesongen – annet enn bedring på fotballbanen.

– De ønsker å se utvikling og forbedring. De ønsker at vi skal vinne så mye vi klarer, men har ikke satt spesifikke mål. Det eneste vi er sikre på, er at til slutt, uansett når det er, vil det endelig være suksessfullt, sier Klopp.

Avspark i ligaåpningen mot Arsenal på Emirates er klokka 17 i ettermiddag. Kampen vises på TV 2 Sport Premium, og Liverpool.no som vanlig kampen direkte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]