Innrømmer at han slet da Klopp kom inn

Christian Benteke mener managerskiftet var starten på nedturen hans i Liverpool.

31. aug 2016 kl 11.26 Arve Vassbotten

– Jeg ser ikke på tiden min der som en fiasko, sier Christian Benteke den korte karrieren som Liverpool-spiller.

Benteke kom til klubben for 32 millioner pund fra Aston Villa i fjor sommer, og forlot klubben for potensielt det samme til Crystal Palace denne sommeren.

Mentalt tøft

– Da jeg signerte var det en annen manager, og med han kunne ting kanskje vært annerledes. Jeg passet ikke inn i det taktiske systemet til den nye manageren. Det var ikke lett mentalt fordi jeg måtte kjempe en kamp jeg allerede hadde tapt, sier Benteke til Daily Mail om tiden etter at Jürgen Klopp kom inn.

– Han hadde et system og jeg passet ikke inn. Det var opp til meg å finne en løsning. Det er slikt som skjer i en karriere. Det er ikke noen jeg angrer på.

Jeg passet ikke inn i det taktiske systemet til den nye manageren.Christian Benteke
10 MÅL:
10 MÅL:  Christian Benteke scoret ti ganger.

Benteke innrømmer likevel at han ikke viste seg fra sin beste side i de 20 kampene han fikk fra start, og de 22 han kom inn for Liverpool. 10 mål scoret han tilsammen i sin første og eneste sesong for Liverpool.

Hadde flere tilbud

– Jeg må ikke se etter unnskyldninger. Jeg kunne også gjort det bedre i de få minuttene jeg fikk. Jeg har ikke spilt på det nivået jeg forventet, sier Benteke.

– Crystal Palace er et bra steg for meg. Jeg er nå på et lag som kanskje ikke har samme ambisjoner som Liverpool, men jeg kan spille bra. Jeg ønsker virkelig å vise hva jeg kan gjøre denne sesongen, sier Benteke.

– Palace var ikke min eneste mulighet. Jeg kunne tjent bedre andre steder. Men jeg er 25, en viktig alder, og det er viktig for meg å spille og ha tro på meg selv, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]