– Jeg aner ikke om jeg beholder plassen

Ragnar Klavan føler seg slett ikke trygg på at han kommer med i startoppstillingen til Jürgen Klopp mot Burnley, men for forsvarsspilleren er lagets prestasjoner uansett det viktigste.

16. aug 2016 kl 17.01 Einar Kvande

Mange ble imponert over Ragnar Klavans stopperspilll mot Arsenal i helga, men selv har estlenderen bena godt plantet på bakken.

– Jeg syntes det var morsomt, men jeg har ingen anelse om jeg får fortsette å starte kamper, sier Klavan til Liverpool Echoetter å ha vært med på å slå Arsenal 4-3 på Emirates i ligapremieren.

– For meg er det mest viktig hvordan laget gjør det. Dersom manageren mener det er bedre at en annen spiller får prøve seg, så er det greit, sier midtstopperen med krav om å bli trodd.

– Det vil bare bety at jeg må jobbe hardere for å vinne plassen tilbake. Det er bra. De beste spillerne spiller alltid for å hjelpe laget.

Høyt nivå

Klavan beskriver oppgjøret mot Arsenal som en «sprø kamp».

– Dette er en av de beste ligaene i verden, og når din første kamp er mot Arsenal vet du at nivået blir skikkelig høyt. Det var fint for meg å få oppleve hvordan Premier League er.

TAR INGEN TING FOR GITT
TAR INGEN TING FOR GITT  Ragnar Klavan føler seg slett ikke sikker på at han får starte mot Burnley på lørdag.

– For publikum var det nok en utrolig kamp, men for oss var det gode øyeblikk og dårlige øyeblikk. Vi må se nærmere på det, og vi vil jobbe med flere ting på trening, det er jeg sikker på. Det er fortsatt mye rom for forbedring.

– Dette var sesongens første kamp, og kanskje var vi litt for nervøse i starten av kampen. Arsenal startet bedre enn oss. De presset godt, og de første 15-20 minuttene var vanskelige for oss. Etter det kom vi sakte men sikkert inn i kampen.

– Heldigvis fikk Coutinho oss inn i kampen igjen, og det på et godt tidspunkt like før pause. Philippe er strålende, ikke bare som fotballspiller, men også som menneske.

Nervøst mot slutten

– Da vi kom ut av garderoben etter pause var vi oppsatt på å gjøre jobben umiddelbart. I pausen hadde vi snakket om at vi måtte komme raskt ut av startblokkene, og legge press på Arsenal.

– Vi presset høyere og var mer aktive, og det fungerte bra. På stillingen 4-1 burde vi klart å holdt stand litt lenger, slik at det hadde blitt en enklere kamp for oss.

– Etter at de hadde redusert to ganger var det full kamp igjen. Vi følte det ble litt nervøst mot slutten, men vi klarte å hindre dem fra å score et fjerde mål, og fikk en god start på sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]