– Jeg gjorde en stor feil ved målfeiringen

Liverpools manager lot seg rive med i jubelscenene på Emirates, men angret da han så hvor lang tid som gjensto.

14. aug 2016 kl 23.30 Marius Rabben

Etter å ha utliknet sekunder før pause, skjøt Liverpool fart i starten av andre omgang og ledet 4–1 etter en drøy time.

– Vi kom ut, scoret herlige mål, og så gjorde jeg en stor feil ved å være involvert i feiringen, forteller Jürgen Klopp under pressekonferansen etter seieren.

– Det vil skje én eller to ganger i livet mitt, forhåpentlig, men ikke så tidlig i en kamp fordi det ga feil signal til oss alle.

Kikket på klokka – og angret

Sadio Mané, som akkurat hadde hamret inn lagets fjerde, kastet seg på ryggen til manageren, og ble omfavnet av hele laget. Så raknet Liverpool i en periode.

Umiddelbart etter målet reduserte Arsenal til 2–4, før det ble spenning de siste tjue minuttene med 3–4.

– Å score fire ganger er nydelig; å slippe inn tre er det motsatte, sier Klopp.

– Jeg følte med alle i øyeblikket at «that’s it», men så ser man på klokka og skjønner at det er en halvtime igjen å spille, og det var ikke så bra.

– Arsenal kjempet seg tilbake, viste karakter, scoret mål, vi forsvarte oss ikke så bra, men etter det tredje målet deres var vi tilbake i racet og var kompakte igjen.

– Fortjent seier

Vertene presset på for en sen utlikning, men ikke like hardt som Klopp fryktet. Manageren syntes laget tok form etter noen bytter, selv om han håpet på flere Liverpool-kontringer med Divock Origi på banen.

– Jeg kommer ikke på noen store sjanser (til Arsenal) utenom målene. Så det var hardt arbeid, men en fortjener seier til slutt. Det føles faktisk helt briljant for øyeblikket, sier Klopp.

Gjennom en betraktelig svakere første omgang var Philippe Coutinhos sene frisparkmål det store lyspunktet. Simon Mignolet reddet riktignok straffe, men måtte se Theo Walcott score like etter.

Liverpool slet med å etablere et spill, skape ting fremover og forsvare seg mot kombinasjonssterke Arsenal.

– Ba om scoring imot

– Vi startet ikke kampen bra. Jeg så ting vi har snakket om, men jeg så at vi gjorde det med 50 prosents overbevisning. Vi hadde en høytstående formasjon, men ikke en kompakt formasjon, og det betyr at det var altfor lett å spille i rommene vi ga dem, forklarer manageren.

– Formasjonen valgte vi for å dekke rom, men det vi gjorde, var å ha åpne rom. Det gir absolutt ingen mening, og Arsenal følte seg bedre og bedre mens vi ikke hadde det så bra. Vi ba om en scoring imot, og vi fikk det.

Feilene var så mange og store at pausepraten var enkelt, innrømmer Klopp. Spillerne visste også hva som ikke stemte, og fikk oversikt over hvor de ga Arsenal store rom.

– Så kom vi tilbake i kampen, hadde mer retning i spillet og var enda mer kompakte. Dette var en skikkelig intens kamp for begge lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]