Føler seg feil fremstilt– Jeg var 27 år og kunne ikke vente lenger

Fernando Torres letter endelig på sløret om overgangen til Chelsea i ny bok.

17. aug 2016 kl 08.42 Arild Skjæveland

Sommeren 2010 var Roy Hodgson Liverpools manager, og Christian Purslow var klubbens managing director. I Simon Hughes sin nye bok, «Ring of Fire: Liverpool FC into the 21st century - The players’ stories», forteller Fernando Torres om overgangen til Chelsea.

Torres snakket med Christian Purslow den sommeren, og ønsket å vite om han kom til å bli solgt på grunn av klubbens finansielle problemer, men Purslow skal ha sagt at spillerne måtte bli for at klubbens verdi skulle forbli høy før den ble solgt. Frustrasjonen ble stor da Javier Mascherano ble solgt like etter møtet hans med Purslow, skriver Liverpool Echo som siterer fra boken som er ute 25. august.

NY BOK:
NY BOK:  Simon Hughes sin nye bok er ute 25. august.

NESV (nå FSG) overtok så i oktober. Inn kom Damien Comolli, og senere Kenny Dalglish. Liverpools store stjerne var da 27 år, og kunne ikke lenger vente på sjansen til å vinne noe.

– Comolli fortalte meg at klubben hadde en tanke om hvordan de skulle investere. De ønsket å kjøpe unge spillere, og bygge noe nytt. Jeg tenkte for meg selv at dette vil ta tid. Det tar to, tre, fire, kanskje 10 år. Jeg hadde ikke så mye tid. Jeg var 27 år og kunne ikke vente, sier Torres.

– Her er vi, fem år senere, og de prøver fortsatt å bygge, og er i samme posisjon i ligaen som da jeg dro.

Torres innrømmer at han var misfornøyd, og nevnte muligheten til å dra i en samtale med Kenny Dalglish - men sier at den samtalen først skjedde etter at Liverpool og Chelsea hadde startet hemmelige forhandlinger. Han tror det ble lekket fra klubben at han vurderte å dra, og at det endret alles syn. Inkludert hans eget.

– Jeg ble framstilt som en forræder, og slik var det ikke da vi diskuterte det. Liverpool kunne ikke innrømme at de gjorde noe galt med hele laget, og måtte finne den skyldige, sier Torres i boken.

Simon Hughes sin bok er ute 25. august, og kan allerede forhåndsbestilles hos Amazon.

Fernando Torres, Jamie Carragher, Xabi Alonso, Michael Owen er av spillerne som er intervjuet. Steven Gerrard har skrevet forordet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]