Klopp følger nøye med på solgte spillere

Jordon Ibe og Brad Smith ble begge solgt med tilbakekjøpsklausul. Dét gjør at Liverpool vil følge nøye med på spillernes fremtid.

9. aug 2016 kl 23.13 Lars Frøsland

Liverpool har solgt flere unge spillere i sommer – Jordon Ibe og Brad Smith gikk til Bournemouth tidligere. Liverpool fikk godt betalt for spillerne, og i tillegg til en klekkelig sum, har klubben nedtegnet tilbakekjøpsklausuler.

6 MILLIONER PUND:
6 MILLIONER PUND:  Australieren Brad Smith gikk til Bournemouth for seks millioner pund. Foto: Propaganda

Det vil enkelt og greit si at Klopp og Liverpools speiderteam kan følge med på spillernes utvikling, og dersom Liverpool vil ha dem tilbake, har de førsterett til en avtalt pris.

Spilleren må selvsagt gå med på avtalen, men dersom for eksempel Ibe skulle utvikle seg til å bli en spiller med markedsverdi på 40 millioner pund, vil Liverpool kunne hente ham tilbake for en pris langt under faktisk verdi.

Forskjellen på å låne og selge en spille er ikke så stor, uttaler Klopp til Liverpool Echo.

– Det er en liten risiko. Det er ikke slik at man kan selge en spiller for £10 millioner, og ha tilbakekjøpsklausul på £8 mill.

Noen ganger er slike avtaler noe som bare tas med som endel av mange nyanser i en avtale, men Klopp behandler dette nærmest som om det skulle være et lån.

– Forhåpentligvis gjør de det bra

– I den alderen må man spille. Det hadde de muligheten til å gjøre i Bournemouth – og det var avtaler som ga mening for alle parter.

– Vi vil følge med på dem, og vi får se dem vokse i pressede situasjoner. Det er perfekt.

– Smith og Ibe har tilbakekjøpsklausler… Forhåpentligvis gjør de det bra, og da vil vi sammen me dem avgjøre (muligheten for å hente spilleren tilbake).

– Liverpool er fortsatt i spillernes hjerte, så vi vil ha en sjanse, dersom de gjør det bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]