Hvem får vi se til start mot Arsenal?Klopps mange dilemmaer før sesongåpningen

Jürgen Klopp har mange avgjørelser å ta før Arsenal-kampen... Vi har kikket på noen av tyskerens dilemmaer.

9. aug 2016 kl 20.42 Lars Frøsland

Det nærmer seg seriestart, og Jürgen Klopp har flere store avgjørelser å ta før møtet med Arsenal. Hvem skal spille hvor? er det mange som lurer på. Noen posisjoner sier seg nærmest selv, mens andre fremstår mer åpne.
Dette er Klopps dilemmaer:

SELVSKREVEN:
SELVSKREVEN:  Clyne kommer etter all sannsynlighet til å starte mot Arsenal.

Keeper
Keeperplassen har vært blant de vanskeligste posisjonene å spå. Liverpool har hentet Loris Karius og beholdt Mignolet. Men etter Karius’ skade er det ingen tvil om at belgieren står i mål når Liverpool gjester Emirates. Manninger blir nok å finne på benken.

Høyreback
Dette er kanskje den sikreste posisjonen i Laget. Nathaniel Clyne var strålende forrige sesong, og han har i realiteten ingen konkurranse om plassen. Conor Randall er fortsatt i troppen, men han truer ikke Clyne.

Venstreback
Dette er en posisjon mange håper og tror Klopp vil styrke, men slik det er nå fremstår Alberto Moreno som den eneste reelle kandidaten. James Milner har blitt nevnt som et alternativ på vestreback, men engelskmannen er for tiden skadet.

Midtstopper
Liverpool har fire stoppere. Sakho, Klavan, Lovren og Matip. Førstnevnte er skadet, og dermed ikke aktuell. Lovren virker å være bankers, og Klopp må velge mellom Matip og Klavan. Klavan har fremstått best i pre-season, mens Matip kanskje er en mer anerkjent stopper – og en Klopp tidlig så seg ut. Et dilemma for Klopp.

MIDTBANEDUOEN?
MIDTBANEDUOEN?  Wijnaldum og Emre Can kan danne duoen sentralt på midtbanen.

Midtbane
Allen er solgt, Lucas er på vei ut og Milner og Grujic er skadet. Igjen står Henderson, Wijnaldum, Can og Stewart. Så lenge Can er skarp nok fysisk, skal det mye til at han ikke starter.

Og gitt at Klopp går for sin foretrukne 4-2-3-1-formasjon er det bare én posisjon igjen. Basert på pre-season får man inntrykket av at Wijnaldum foretrekkes, men Henderson har kanskje flere defensive fibre, som kan komme godt med mot Arsenal. Kevin Stewart var strålende mot Barcelona, men han ventes ikke å starte mot Arsenal. Et dilemma for Klopp.

Angrep
Mané, Coutinho, Firmino, Ings, Origi, Lallana, Markovic – Klopp har mange å velge i. Her er det fire posisjoner som skal fylles.
Dersom Klopp velger å gå for en ren spiss, skal det mye til for at Origi ikke starter. Men i flere storkamper i fjor og i flere pre-season-kamper valgte Klopp å droppe en tradisjonell spiss, til fordel for Firmino. Det er ikke utenkelig at det samme skjer mot Arsenal. Coutinho og Mané fremstår som sikre startere. Hvem som får de to resterende plassene er ikke lett å spå. Et dilemma for Klopp

Har du innspill til journalisten?
[email protected]