Kun én Liverpool-seier på Emirates

To fattige poeng er den røde fangsten på de fem siste Emirates-besøkene. Nå skal den nye sesongen åpnes i Arsenals storstue.

13. aug 2016 kl 20.55 Marius Rabben

Liverpool er vant til å forlate Emirates tomhendt. Siden arenaen ble åpnet i 2006, har laget nemlig spilt 13 kamper der og bare vunnet én gang.

Seks ganger har Arsenal triumfert, seks ganger har det endt uavgjort.

Gjestenes seier fant sted i august for fem år siden, da med Kenny Dalglish som manager. Tolv minutter før slutt tok Liverpool ledelsen på et selvmål, før Luis Suárez fastsatte sluttresultatet til 2–0 på tampen.

JUBEL PÅ EMIRATES:
JUBEL PÅ EMIRATES:  Det er fem år siden Luis Suárez scoret i Liverpools foreløpig siste seier på Arsenals hjemmebane.

Det er faktisk eneste gang Merseyside-klubben har vunnet mot Arsenal borte siden februar 2000, på Highbury, hvor Titi Camara nettet oppgjørets eneste mål.

Tjue kamper senere har The Gunners seiret ytterligere ti ganger mot Liverpools to i hovedstaden.

I fjor møttes også lagene på Emirates i august. To svært forskjellige omganger, der Liverpool var best med to stolpetreff av Philippe Coutinho før pause, endte begge målløst.

De to sesongene i forveien fikk Liverpool-fansen juble for scoringer, men begge kom fra straffemerket, og begge kampene – én av dem i FA-cupen – ble tapt. Tidligere i 2013/2014-sesongen tapte laget i tillegg 0–2 på samme bane.

– Jeg tror ikke verken Liverpool eller vi ønsket det, svarte Arsenal-manager Arsène Wenger fredag på spørsmål om det var en fordel å møte de røde så tidlig i sesongen.

– Vanligvis tar det fire eller fem kamper før de store lagene møter opp, men terminlisten er det den er, og man må håndtere det. Det er samme problem for begge lag.