Kun forsvarere vurderes?

Dersom Klopp fortsetter sommerhandlingen, fremstår det sannsynlig at venstreback prioriteres. Stopper kan også være et alternativ.

3. aug 2016 kl 08.28 Lars Frøsland

Det er umulig å si hva Klopp og Liverpool tenker om transferaktiviteten. Tyskeren holder kortene tett til brystet, og pressen gis ikke mer informasjon enn hva han selv mener er greit.

Likevel fremstår det mer og mer sannsynlig at venstreback blir neste posisjon Klopp prioriterer, dersom flere spillere kommer inn Anfields porter. Klopps siste kommentarer gir også rom for spekulasjoner om at nok en stopper kan være aktuell.

Særlig gir salget av Brad Smith grunn til å tro at en venstreback handles.

INGEN BACKUP:
INGEN BACKUP:  Liverpool solgte venstebacken Brad Smith, og har ingen venstrebacker i bakhånd.

Klopp har lenge jaktet backer, der navn som Ben Chilwell og Jonas Hector til stadighet er blitt nevnt. Førstnevnte har underskrevet ny kontrakt med nåværende klubb, mens Hector skal ifølge Liverpool Echo være for dyr for de røde.

Venstreback forblir den eneste posisjonen Liverpool linkes til nye spillere. I hvert fall om man kun ser på de mer seriøse nyhetskanaler.

– For få stoppere

– Er handlingen over? Jeg aner ikke. Jeg tror ikke det. Vi får se hva som skjer. Hvis Roma-kampen viste vårt nivå må vi endre alt, men slik er det ikke, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Joe Gomez, Mamadou Sakho og Lucas Leiva er alle skadet, så vi har ikke nok midtstoppere for øyeblikket. Men vi må håndtere situasjonen. Det har vært for mange kamper uten nok midtstoppere. Vi kan ikke signere noen for bare noen uker. I andre posisjoner har vi dekning, sier Klopp, som dermed antyder at det er defensivt det i så fall kommer eventuelle nye kjøp.

INGEN DIREKTE ERSTATTER?
INGEN DIREKTE ERSTATTER?  Basert på linkede spillere, fremstår det lite sannsynlig at Klopp handler en direkte erstatter for Joe Allen.

Ingen defensiv midtbane?

Noen hadde forventet at Klopp ville styrke den defensive midtbanen. Særlig etter at Joe Allen ble solgt.

Går man tilbake noen uker, meldte flere av journalistene som følger Liverpool tett, at en defensiv midtbanespiller var på ønskelisten. Den interessen har muligens kjølnet – eller så opererer Liverpool helt i det stille.

Det er i hvert fall få spillere i nevnte posisjon som kobles til en overgang med de røde fra Anfield...

Svaret får vi dog kanskje ikke før overgangsvinduet stenger. Man kan kjøpe og selge spillere ut måneden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]